Άλλη μια πτυχή που θέλει προσοχή: Διπλωματία των δωρεών από την Τουρκία στην περιοχή

Freepen.gr - Η τουρκική κυβέρνηση έχει παράσχει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες (περίπου 13,4 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά σε ξένες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, εν μέσω κριτικής ότι δεν έχει προσφέρει επαρκή υποστήριξη στους πολίτες της, ανέφερε η daily Sözcü.

Μεταξύ αυτής της οικονομικής βοήθειας ήταν η δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τυνησία, η πληρωμή του χρέους ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων της Σομαλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η αποστολή διαφόρων ιατρικών συσκευών COVID-19 σε 165 χώρες, ανέφερε η έκθεση.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει καυχηθεί ότι είναι μια "πολύ γενναιόδωρη" χώρα στον κόσμο. Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πρόσφατα από τις παρατηρήσεις του προέδρου του Κοινοβουλίου Mustafa Şentop "μπορεί να μην είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, αλλά είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πιο γενναιόδωρη χώρα του κόσμου".

Η οικονομική βοήθεια που παρέχεται σε άλλες χώρες αναμένεται να συνεχιστεί κατά την προσεχή περίοδο. Ο Τούρκος πρεσβευτής Χακάν Τεκίν δήλωσε πρόσφατα ότι η Τουρκία δεσμεύθηκε να δώσει 75 εκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν τα επόμενα δύο χρόνια για να χρησιμοποιηθεί αυτή η βοήθεια σε έργα.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουκρανία, Αντρέι Σιμπίγκα δήλωσε ότι θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τον ουκρανικό στρατό να λάβει 200 εκατομμύρια λίρες σε οικονομική βοήθεια.

Ο Veysel Eroğlu, ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στο Ιράκ, είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 2019 ότι η Τουρκία δεσμεύθηκε να παράσχει δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς και δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail