Ασύγγνωστοι και επιπόλαιοι φαγωθήκαμε να μετατρέψουμε την ελληνοτουρκική κρίση σε ευρωτουρκική!

Ασύγγνωστοι και επιπόλαιοι καθώς είμαστε και εκ του προχείρου δρώντες, φαγωθήκαμε να μετατρέψουμε την ελληνοτουρκική κρίση σε ευρωτουρκική! Τι ελπίζαμε οι ανόητοι; Σαν να φανταζόμαστε ευρωπαϊκά στρατεύματα και φρεγάτες, να σπεύδουν προς σωτηρία και υπεράσπιση εκείνων, που παρακολουθούν με απάθεια τον χαμό τους από τον καναπέ! Σαν να πρόκειται για ένα τηλεπαιχνίδι με δυναμική εξέλιξη και με όρους ρουλέτας.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Και τι μας είπαν οι Ευρωπαίοι με το δίκιο τους και έπειτα από τόση κλάψα; "Ε, αφού λοιπόν η κρίση είναι ευρωτουρκική και όχι ελληνοτουρκική, κάτσε στη μπάντα εσύ Ελλάδα και άφησε εμάς να διαπραγματευθούμε με τους Τούρκους το μέλλον σου και την ύπαρξη σου!". Έτσι απλά και κυνικά δέχθηκαν την παράδοση μας στα κέφια τους και το δικαίωμα να αποφασίσουν για εμάς.

Με τη δική μας θέληση η Ελλάδα παραδόθηκε στην κρίση της Μέρκελ και των συμμάχων της στην ΕΕ. Την παραχωρήσαμε στην Ευρώπη ως "ευρωπαϊκό έδαφος", ξεχνώντας ότι πρώτα είναι ελληνική γη και πατρίδα. Εμείς το κάνουμε, δεν μας φταίει κανείς. Δεν αναζητούμε συμμάχους, αλλά προστάτες. 

Η Ελλάδα εξαρτάται τώρα από τα συμφέροντα άλλων, που θα παζαρέψουν τη μοίρα της με τους Τούρκους επ΄ωφελεία των δικών τους συμφερόντων. Και όταν συμβαίνει αυτή η τραγωδία εμείς ζητωκραυγάζουμε για δήθεν διπλωματικές επιτυχίες!

Τίποτα δεν μας έχει διδάξει η ιστορία!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail