Διαμαρτύρονται οι Κούρδοι στη Β.Α. Συρία: Η Ρωσία ανοίγει δρόμο για την Τουρκία

Freepen.gr - Κάτοικοι από το al-Shaddadi στο ανατολικό Deir Ezzor επεσήμανε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή Ain Issa έχουν το πράσινο φως του Ρώσου "εγγυητή", και τόνισαν την υποστήριξή τους προς τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) που ελέγχονται από τους Κούρδους μιλώντας στο πρακτορείο Hawar News .

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας και του τουρκικού κράτους κατοχής, αφού κατέλαβε πολλές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία, εκτοπίζοντας τον πληθυσμό της και πολυάριθμα εγκλήματα και παραβιάσεις, η κατοχή συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα υπό το βλέμμα του ρωσικού "εγγυητή".

Όπως γράψαμε και στη Freepen.gr τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει κλιμακώσει την ένταση στην Ain Issa ζητώντας την αποχώρηση των SDF.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Ιδρύματος οικογενειών Μαρτύρων στην περιοχή Al-Shaddadi, Naji Al-Nojum, δήλωσε: "η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα προς την Ain Issa παρά μόνο μετά το πράσινο φως του Ρώσου εγγυητή για την κατοχή της".

Ο Al-Nojum πρόσθεσε: "καταδικάζουμε έντονα αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις στην Ain Issa και τον λαό της και θεωρούμε τη Ρωσία υπεύθυνη γι' αυτό, καθώς κλείνει τα μάτια σε αυτές τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι πολλές ρουκέτες χτύπησαν κοντά στην έδρα της και καθώς ανοίγει το δρόμο σε αυτές τις επιθέσεις".

Επεσήμανε ότι η Τουρκία και οι μισθοφόροι της έχουν γονατίσει την περιοχή και έχουν παραβιάσει όλες τις ειρηνευτικές συνθήκες. "Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας καλούνται να σταματήσουν την αιματηρή φάρσα και το δράμα εναντίον του λαού της ΒΑ Συρίας".

Δήλωσε ότι οι λαοί της ΒΑ Συρίας έχουν προσφέρει χιλιάδες μάρτυρες για να απολαύσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια και συνέχισε λέγοντας: "Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε τη γεωγραφία, η οποία τελεί υπό τουρκική κατοχή κι απειλή".

Από την πλευρά του, ο Ali Al-Khudair, εξέχων της φατρίας Αλ-Μασάχντα, δήλωσε: "η Ain Issa είναι ένα αδιαίρετο μέρος της περιοχής και απαιτεί όλα τα μέρη να προστατεύσουν τον λαό της από την καταπίεση της Τουρκίας και των μισθοφόρων της".

Ο Al-Khudair σημείωσε ότι γνωρίζει τις ρωσικές συνωμοσίες με την τουρκική κατοχή και είπε: "Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γιοι μας είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να στηρίξουν τους ήρωες στις συριακές δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες απελευθέρωσαν τη ΒΑ Συρία".

Ο αξιοσημείωτος Αλί αλ-Χουντέρ του Αλ-Μασάχντα ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: "Εμείς, οι φυλές και οι λαοί της ΒΑ Συρίας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε όλες τις παραβιάσεις εναντίον μας και δε θα παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στη συστηματική τρομοκρατία εναντίον μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail