«Το τουρκικό κράτος κατέσχεσε τόσο την επιχείρησή μας όσο και τις ελιές μας»

Freepen.gr - Η Ε.Κ., η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αφρίν μετά την πίεση που ασκήθηκε από το τουρκικό κράτος και τις συμμορίες του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια στην κατεχόμενη περιοχή.

Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Αφρίν. Οι συμμορίες που λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε πολίτες διώκουν επίσης τον λαό.

Η Ε.Κ. που ζει πλέον στην περιοχή Şêxmeqsûd του Χαλεπίου εξιστόρησε στην ANHA για τις εμπειρίες της.

Απήγαγαν τον άντρα μου

Η Ε.Κ. ανέφερε: "συμμορίες εισέβαλαν στο σπίτι μας και πήραν το σύζυγό μου. Δεν μπορούσαμε να έχουμε νέα από αυτόν για δύο μήνες. Αργότερα, πληρώσαμε 100 χιλιάδες συριακές λίρες λύτρα στις συμμορίες για την απελευθέρωση του συζύγου μου. Μετά από λίγο, έπιασαν ξανά το σύζυγό μου. Τον έβαλαν σε μια φυλακή στην Αφρίν. Οι συμμορίες ζητούσαν λύτρα για να ελευθερώσουν τον άντρα μου κάθε φορά που τον απήγαγαν. Ακόμα κι αν τους είπα ότι δεν είχα ψωμί και βούτυρο, συνέχισαν να ζητούν λύτρα".

Δηλώνοντας ότι οι συμμορίες απήγαγαν και τα παιδιά ενός συγγενή της, η Ε.Κ. πρόσθεσε: "όταν ρωτήσαμε τις συμμορίες, είπαν ότι δεν είχαν τα παιδιά. Αργότερα ανακαλύψαμε ότι ένα από αυτά ήταν σε φυλακή. Ακόμα δεν ξέρουμε πού είναι το άλλο".

"Δεν υπάρχει δουλειά, δεν έχουν απομείνει δέντρα"

Η Ε.Κ. είπε ότι υπάρχουν ελαιόδεντρα 60 στον ελαιώνα της στην Αφρίν και πρόσθεσε: "όταν καταλήφθηκε η Αφρίν, κατασχέθηκαν όλες οι ελαιοκαλλιέργειες στους ελαιώνες μας. Πέρυσι έκοψαν επίσης τα δέντρα μας. Δε μας άφησαν καν να πάρουμε τα ξύλα των δέντρων μας. Όταν πήγα να πάρω το ξύλο των δέντρων μου, μου είπαν ότι το λεγόμενο τοπικό συμβούλιο είχε λάβει την απόφαση και τα καυσόξυλα δε θα δοθούν. Αν και τους είπα ότι τα παιδιά μου κρύωναν, δεν μας έδωσαν το ξύλο".

Υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να ζήσει κανείς στην Αφρίν, η Ε.Κ. είπε: "Δεν έχουμε ούτε δουλειά ούτε δέντρα. Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται. Χρειαζόμασταν 1.500 συριακές λίρες την ημέρα για να αγοράσουμε καθημερινό ψωμί".

Η Ε.Κ. είπε ότι οι συμμορίες την έθεσαν υπό κράτηση όταν ήθελε να επιστρέψει στην Αφρίν προσθέτοντας ότι είχε μόνο χρήματα για ψωμί και πρόσφερε τα χρήματα στις συμμορίες για να απελευθερωθεί.

Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια στην Αφρίν, η Ε.Κ. τόνισε ότι η μόνη της επιθυμία είναι να δει την Αφρίν απελευθερωμένη και να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail