Γιώργος Ρωμανός: Η φιλοτουρκική πολιτική των ΗΠΑ έναντι Ελλάδος κι ο χάρτης-σκελετός Μπάιντεν

Η θρυλούμενη αλλαγή πολιτικής Μπάιντεν έναντι της Τουρκίας θα πρέπει να αποδειχθεί, ειδικά μετά τις προεκλογικές οικονομικές χορηγίες του κ. Ερντογάν προς τους Δημοκρατικούς. Ωστόσο τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά. 

Οι δηλώσεις του κ. Άντονι Μπλίκεν, μελλοντικού ΥπΕξ των ΗΠΑ, εκφράζουν πολιτική «ίσων αποστάσεων» μεταξύ της συνεχώς εγκληματούσας Τουρκίας και των θυμάτων της, Ελλάδος και Κύπρου. 

Όμως υπάρχει και ένας «σκελετός στην ντουλάπα» των Δημοκρατικών, ο βαθιά φιλοτουρκικός «Χάρτης Μπάιντεν», 2014-2017, με τον οποίον η Τουρκία καθίσταται κύριος μεταφορέας ενέργειας κοιτασμάτων της Αν. Μεσογείου, αφού με αυτόν παραβιάζονται βάναυσα οι ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου. Συνολικά μέχρι στιγμής προαλείφονται για κυβερνητικές θέσεις στην κυβέρνηση Μπάιντεν δέκα οκτώ (18) άτομα με βαρύ τουρκόφιλο παρελθόν. 

Το 2ο μέρος από τη διαδικτυακή ομιλία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών με θέμα: «Η Ελλάδα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Η πιθανότητα ενός πολέμου». 

Διοργάνωση: Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας. 

Η ομιλία έλαβε χώρα στις 14-12-2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail