Ο Ερντογάν βλέπει τις κυρώσεις των ΗΠΑ ως ασέβεια απέναντι στην Τουρκία

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ για την αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων από την Τουρκία ήταν "ασέβεια" σε έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

"Η κίνηση των ΗΠΑ να κάνουν την Τουρκία να αντιμετωπίσει μια νομοθετική πράξη που ονομάζεται CAATSA [αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων] είναι ασέβεια εναντίον ενός πολύ σημαντικού εταίρου στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Ερντογάν, σε σχόλια που έγιναν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα θα είναι υπομονετική και θα δει ποια τάση θα προκύψει μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης τον επόμενο μήνα. "Μετά την αμερικανική μεταβίβαση εξουσίας θα δούμε αναμφισβήτητα την τάση πολύ πιο καθαρά", δήλωσε ο Ερντογάν για την επερχόμενη Προεδρία του Τζο Μπάιντεν. "Έτσι τώρα θα είμαστε υπομονετικοί και θα δούμε".

Σε μεταγενέστερη ομιλία του σε αξιωματούχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ερντογάν υιοθέτησε έναν πιο συμβιβαστικό τόνο, καλώντας τους πολιτικούς των ΗΠΑ και της ΕΕ να "σπάσουν την επιρροή των αντι-τουρκικών λόμπι".

"Δεν υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με διάλογο και συνεργασία", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail