Προετοιμασία για αναμέτρηση του Συριακού Στρατού με τους Τούρκους στη Ράκκα

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός στρατός (SAA) έστειλε πρόσφατα ενισχύσεις στη βορειοδυτική περιοχή του Κυβερνείου Al-Raqqa, μετά από μια σειρά επιθέσεων από τον τουρκικό στρατό και τους συμμαχικούς ισλαμιστές μισθοφόρους του.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του ΑΜΝ Νews στην επαρχία του Χαλεπίου, ο Συριακός Αραβικός στρατός έχει στείλει ενισχύσεις για πιθανή αντιπαράθεση στη βασική πόλη Αΐν Ισσα.

Η πηγή ανέφερε ότι ο συριακός στρατός συνεργάζεται στενά με τους Ρώσους συμβούλους τους, καθώς αναμένουν την απόφαση των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF) για την τύχη της Αΐν Ισσα.

Οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις που ελέγχονται από τους Κούρδους απέρριψαν την ιδέα της παράδοσης της πόλης στο Συριακό Αραβικό Στρατό. Ωστόσο μπροστά σε μια ενδεχόμενη επίθεση από τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές, η πηγή τόνισε ότι οι SDF θα προτιμούσαν μια συμφωνία με την κυβέρνηση παρά να πέσει η πόλη σε δυνάμεις πιστές στην Άγκυρα.

Οι υποστηρικτές της Τουρκίας έχουν ήδη εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις στην ύπαιθρο της Αΐν Ισσα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά όλες οι προσπάθειές τους να προχωρήσουν στο έδαφος έχουν αναχαιτιστεί από τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail