Σφοδρή επίθεση Νταβούτογλου στον Ερντογάν: Πουλάς τη χώρα στο Κατάρ, έλα στα σύγκαλά σου!

Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Κόμματος του Μέλλοντος και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για "ανεντιμότητα", καλώντας τον να "επιστρέψει στα σύγκαλά του".

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε σε ένα βίντεο κλιπ που δημοσίευσε στο Twitter ότι "ο Ερντογάν πρόδωσε την εμπιστοσύνη, στο πλαίσιο της πώλησης του 10% του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης στο Κατάρ, για να σώσει την τουρκική οικονομία", καλώντας τον να "επιστρέψει στα σύγκαλά του".

Αναφερόμενος στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην τουρκική οικονομία, ο Νταβούτογλου είπε: "Δεν μπορείτε να βρείτε κάλυψη για αυτό το ναυάγιο, κ. Ερντογάν. Αυτή η χώρα δεν είναι το χρηματιστήριο σας, η αγορά σας, ούτε το κατάστημά σας, η Τουρκία είναι μια χώρα στην οποία ζει ένα έθνος, ένα έθνος που αποτελείται από έντιμους ανθρώπους.” .

Είπε: "ο Ερντογάν δεν μπορεί να συγχωρεθεί για αυτό που έκανε και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την καταστροφή στη χώρα ζητώντας συγχώρεση. Όσοι βλάψουν αυτή τη χώρα θα λογοδοτήσουν".

Ο Νταβούτογλου υπενθύμισε τα λόγια του Ερντογάν στα οποία είπε: "αδελφοί μου, αν δώσετε ασφάλεια σε ένα άτομο, θα τον κρατήσετε υπεύθυνο, σωστά;". Στη συνέχεια είπε ότι ο Ερντογάν πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του.

Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό κοινοβούλιο, με τις ψήφους του συνασπισμού των κομμάτων Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Εθνικιστικού Κινήματος, απέρριψε την πρόταση του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για έρευνα σχετικά με την πώληση του 10% των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης στο Κατάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail