Απαχθέντες από τη ΒΑ Συρία που δεν έχουν να πληρώσουν τα λύτρα, καταλήγουν ισόβια σε τουρκικές φυλακές

Freepen.gr - Πάνω από 500 άτομα, κυρίως Κούρδοι, από τη Βόρεια Συρία βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απαχθεί στο Αφρίν και σε άλλα κατεχόμενα εδάφη με σκοπό την απόσπαση λύτρων. Εάν δεν μπορούν να πληρώσουν, παραδίδονται στο τουρκικό δικαστικό σώμα, αποκαλύπτει το πρακτορείο Firat.

Στις τουρκοκρατικές ζώνες γύρω από τις Afrin, Girê Spî (Tal Abyad) και Serêkaniyê (Ras al-Ain) στη βόρεια Συρία, συνεχίζονται οι λεηλασίες, οι δολοφονίες και οι βιασμοί. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απαχθεί από τότε που τα εδάφη τους καταλήφθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τους συμμαχικούς μισθοφόρους. Τα επακόλουθα των περισσότερων από αυτά δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, πάνω από 500 πολίτες βρίσκονται σε φυλακές στην Τουρκία και καταδικάζονται αυθαίρετα σε ισόβια κάθειρξη.

Τον Σεπτέμβριο μια έκθεση του ΟΗΕ επιβεβαίωσε αυτό που οι άνθρωποι από την τουρκική ζώνη κατοχής στη βόρεια Συρία έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό: το τουρκικό κράτος και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα πολέμου στο Afrin και τη Serêkaniyê. Αυτό περιλαμβάνει την απέλαση στις τουρκικές φυλακές. Ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Οι περισσότεροι από αυτούς οδηγούνται σε δίκη στην Urfa και κατηγορούνται για "καταστροφή της ενότητας του κράτους και ολόκληρης της χώρας". Άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν "δολοφονία" ή "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση". Για αυτούς τους αβάσιμους λόγους, καταδικάζονται σε επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη, η οποία σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο σημαίνει ότι πρέπει να πεθάνουν στη φυλακή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν απαχθεί από Τούρκους στρατιώτες ή μισθοφόρους προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα. Εάν τα λύτρα δεν μπορούν να πληρωθούν, οι πληγέντες δολοφονούνται ή παραδίδονται στο τουρκικό δικαστικό σύστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail