Συνεχίζεται η ένταση Τεχεράνης-Αγκυρας: Τώρα εκλήθη για διαμαρτυρία ο Ιρανός Πρέσβης

Freepen.gr - Την Παρασκευή, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή, απαντώντας στην αντίστοιχη κίνηση της Τεχεράνης, όταν κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή να διαμαρτυρηθεί για δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ποίημα με το αλυτρωτικό περιεχόμενο που απήγγειλε στο Μπακού (διαβάστε περισσότερα).

"Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε στον Ιρανό πρεσβευτή στην Άγκυρα τη δυσαρέσκειά του για τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Τεχεράνης εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή στο Ιράν, Ντέρια Ορς, να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους ποιητικούς στίχους που διάβασε ο Ερντογάν, τους οποίους η Τεχεράνη θεωρούσε ότι στόχευαν στην εδαφική της ακεραιότητα.

Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν "απορρίπτονται και παρεμβαίνουν στις ιρανικές υποθέσεις και ζητήσαμε από την άγκυρα να διευκρινίσει".

Ενώ τα λόγια του ποιήματος που επανέλαβε ο Ερντογάν ήταν τα εξής: "χώρισαν τον ποταμό Αρά .. και τον γέμισε με άμμο .. Δεν ήθελα να σε αφήσω .. έτσι μας χώρισαν βίαια".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail