Με κίνηση αστραπή ο Χαφτάρ έπιασε στρατηγική πόλη σε πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) εισήλθε και καθιέρωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ubari στη νοτιοδυτική Λιβύη την Τρίτη το βράδυ. Σύμφωνα με το Al-Arabiya, "ο λιβυκός στρατός εισήλθε στην πόλη Ουμπάρι και πήρε τον πλήρη έλεγχο του".

Η κατάληψη του Ουμπάρι από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης έρχεται μόλις λίγες μέρες αφού έδωσαν στις τοπικές πολιτοφυλακές προθεσμία για αποχώρηση. Αυτές αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα μια στρατιωτική επιχείρηση.

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη καταγγέλλουν την κίνηση από τον LNA ως παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

Από την άλλη πλευρά, το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη, αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για παράταση του έργου των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη για περίοδο 18 μηνών, σε μια εποχή που η Άγκυρα στηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση της Εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail