Κάποτε λυπόμασταν τα ασφαλή ζώα στην αιχμαλωσία. Τώρα χειροκροτάμε τους ασφαλείς ανθρώπους

vperemencom / pixabay
Ένα ζώο στο ζωολογικό κήπο είναι σίγουρο, μένει μέσα στην ασφάλεια, έχει δεδομένο το φαγητό και την ιατρική φροντίδα, αν αρρωστήσει. Βέβαια δε μπορεί να πάει όπου θέλει ενώ εξαναγκάζεται να υπακούσει σε κανόνες που άλλοι έχουν θεσπίσει.

Ένα ζώο στη φύση πρέπει να βρει το ίδιο την τροφή του άλλα είναι ελεύθερο. Μπορεί να πάει όπου θέλει, να ορίσει το ίδιο τους κανόνες. Κάποτε λυπόμασταν τα ασφαλή ζώα στην αιχμαλωσία. Τώρα χειροκροτάμε τους ασφαλείς ανθρώπους.

Σου βγαίνει και μια θλίψη για το πισωγύρισμα. Τουλάχιστον τα ζώα δεν επέλεξαν την αιχμαλωσία τους. Διάβασα ένα σχόλιο που έγραφε ότι αφού τα ζώα έχουν υγειονομικό διαβατήριο γιατί να μην έχουν και οι άνθρωποι. 

Δε διαφωνώ επίσης μην ξεχάσουμε και το τσιπάκι για να μας βρίσκει ο ιδιοκτήτης και τη στείρωση για την ελεγχόμενη αναπαραγωγή. Ούτως ή άλλως την ελευθερία μας τη δώσαμε φτηνά.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.