Όταν σε κόπτει η δημόσια υγεία, ανοίγεις νοσοκομεία, δεν παραλαμβάνεις περιπολικά

Όταν ενδιαφέρεσαι για τη δημόσια υγεία ανοίγεις νοσοκομεία που έχεις κλείσει πχ λοιμωδών. Όταν ενδιαφέρεσαι για τη δημόσια υγεία και υπάρχει πανδημία προτεραιότητα δε δίνεις σε περιπολικά αλλά στην πρόσληψη γιατρών.

Η διαφορά του να έχει ο καθένας την προσωπική του ΜΕΘ από το να μπλοκάρει το σύστημα στους 600 διασωληνωμένους είναι τεράστια. Όταν σε νοιάζει η υγεία των πολιτών στο σύνολό τους αυξάνεις τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και μειώνεις τον αριθμό των παιδιών στην τάξη.

Όταν ενδιαφέρεσαι για τη δημόσια υγεία δε μειώνεις τις δαπάνες για την υγεία την επόμενη χρονιά κι ούτε εκμεταλλεύεσαι το φόβο που έχεις διασπείρει για να περάσεις νόμους που θα προκαλούσαν τουλάχιστον μεγάλη κοινωνική αντιπαράθεση σε άλλες συνθήκες.

Τέλος όταν κόπτεσαι για τη δημόσια υγεία το κλείδωμα των πολιτών δεν είναι η λύση, η θωράκιση της υγείας και της κοινωνίας είναι!

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail