Μέρκελ και Μπορίσοφ μπλόκαραν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

ΕΡΑ-ΕFΕ/SΤΕPΗΑΝΙΕ LΕCΟCQ
Freepen.gr - Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν αυτοί οι οποίοι ηγήθηκαν ξεκάθαρα ώστε να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία κατά τη χθεσινή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αναφέρουν διπλωματικές πήγες στην ιστοσελίδα euractiv σε ρεπορτάζ του Σαράντη Μιχαλόπουλου.

Άλλες χώρες όπως η Ισπανία η Ιταλία η Μάλτα και η Ουγγαρία ήταν επίσης αντίθετες στις κυρώσεις αλλά δεν το εξέφρασαν τόσο ανοιχτά.

Η Αυστρία υποστήριξε τις κυρώσεις, η Γαλλία ζητούσε σκληρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαμηλώνοντας όμως τη ρητορική της κατά τη Σύνοδο όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ιστοσελίδα μεταξύ άλλων Αναφέρει ότι η Γερμανία ανέκαθεν ήταν και τις κυρώσεις και επιθυμούσε να έχει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Αγκυρα. Όσον αφορά τη Βουλγαρία διπλωματική πηγή δήλωσε στο euractiv ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είναι γνωστός φίλος του Ερντογάν και η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη.

Τέλος σε πολιτικό επίπεδο το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι τόσο η Μέρκελ όσο και ο Μπορίσοφ ανήκουν σε συγγενή ιδεολογικά κόμματα με αυτό της Νέας Δημοκρατίας ενώ καταλήγει το ρεπορτάζ κάνοντας λόγο για φιάσκο της Αθήνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail