Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ξεκαθαρίζει: Δε θα μας πει η Κομισιόν πως θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Freepen.gr - Ο Vasile Bănescu, εκπρόσωπος του ρουμανικού Πατριαρχείου, σχολίασε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως οι Χριστουγεννιάτικες υπηρεσίες πρέπει να αντικατασταθούν με ηλεκτρονικές τελετές και τηλεοπτικές μεταδόσεις, αναφέρει το basilica.ro.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποφασίζει και δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα στη βασική σφαίρα της θρησκείας. Μπορεί μόνο να εκδίδει συστάσεις (!) που σχετίζονται με την ενθάρρυνση και την εντατικοποίηση της προστασίας από τον νέο κορωνοϊό στην κοινωνική ζωή κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αυτές οι συστάσεις (!) από μόνες τους δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ακύρωση ή την ηλεκτρονική μεταφορά των Ακολουθιών των Χριστουγέννων", σημείωσε ο Vasile Bănescu προσθέτοντας πως κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι τέτοιο.

Ο Bănescu υπενθύμισε ότι "οι ίδιες οι εκκλησίες γνωρίζουν καλά την τρέχουσα εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και συμμετέχουν σημαντικά φιλανθρωπικά στην υποστήριξη των αρχών, με τις οποίες είναι και θα παραμείνουν μαζί συνεχώς καταπολεμώντας την πανδημία. Η κοινωνική τους εμπειρία και η διάκριση που παρέχεται από την πίστη που συνδέεται με τη λογική, όχι σε διάσταση με αυτήν, κάνουν τους χώρους της κοινότητας των εκκλησιών μέρη όπου οι θρησκευτικές ακολουθίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με πραγματική ασφάλεια".

"Η εκκλησία, τα θρησκευτικά δόγματα, συνεχώς επικαλούνται την τήρηση των υγειονομικών κανόνων σε σχέση με τους οποίους είμαστε πάντα βέβαιοι ότι, με σεβασμό, είναι επίσης αποτελεσματικοί. Εκείνοι που επιδεικτικά δεν τους σέβονται, αγνοώντας έτσι τον γείτονά τους και αψηφώντας τις τεράστιες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, θέτουν σε κίνδυνο ηθικά τους εαυτούς τους και μπορούν να προειδοποιηθούν/τιμωρηθούν νόμιμα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail