Τρικυμία στο μυαλό του Χουλουσί: Τον ενοχλεί που θωρακίζουμε τα νησιά μας!

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας και μετανοήσας πραξικοπηματίας στο παρά πέντε, Χουλουσί Ακάρ έδωσε συνέντευξη στο A Haber όπου μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με τα 12 ν.μ. και την άμυνα των νησιών:

«Η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση αλλά κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταθέτοντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Ενώ τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν ένα- ένα το συντομότερο δυνατόν, αντίθετα η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια. Έχει εξοπλίσει 16 νησιά, ενώ που αναφέρεται στην Λωζάννη πως τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, προκαλώντας και παρενοχλώντας την Τουρκία και κάνοντας ό,τι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση τοπικά».

Ωστόσο ούτε οι διαγραφόμενες εξελίξεις στα εξοπλιστικά πέρασαν απαρατήρητες με το θρασύδειλο Ακάρ να δηλώνει:

«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν ότι κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να αποκτήσουν υπεροχή, είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να διατυπώνουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail