Βρώμικο τουρκικό σχέδιο εισβολής - κατοχής και στο Ιράκ με προοπτική ως το Κιρκούκ!

Freepen.gr - Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες του πρακτορείου Hawar η Τουρκία προτίθεται να στείλουν μισθοφόρους της al-Nusra Front και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αλ Μπαμπ και της Τζαραμπλούς στην ΒΑ Συρία, στο ιρανικό Κουρδιστάν και συγκεκριμένα στο Χεφτανίν, όπου η μέχρι σήμερα τουρκική επιχείρηση έχει πέσει στο κενό.

Τσετσένοι, Ουιγούροι, Ουζμπέκοι, Τατζικιστανοί και άλλοι μισθοφόροι χώρες της Ασίας αναμένεται να πολεμήσουν στην περιοχή καθώς αξιόπιστες πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να καταλάβει παραμεθόριες περιοχές με βάθος 8-14 χιλιομέτρων στο Νότιο Κουρδιστάν, δηλαδή εντός του Ιράκ, που θα χαρακτηριστεί ως...μόνιμη ασφαλής ζώνη και θα αναπτύξει τους μισθοφόρους από τα συριακά εδάφη.

Το Hawar αναφέρει ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να στείλει μισθοφόρους στο Χεφτανίν, ιδίως καθώς η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, σχετικά με το Ιντλίμπ, έρχεται στο τέλος της.

Το τουρκικό κράτος θα αναπτύξει μισθοφόρους σε περίπτωση που διεθνώς απορριφθεί η ανάπτυξη από τις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η εν λόγω πηγή που έδωσε πληροφορίες με την προϋπόθεση της ανωνυμίας έδωσε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του τουρκικού κράτους για το Νότιο Κουρδιστάν και το Ιράκ και ότι το σχέδιο δεν περιορίζεται μόνο στηνΧεφτανίν αλλά περιλαμβάνει περιοχές σε Kirkuk, Shengal, Hamrine, Hwaija και Diyala.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να σχηματίσει συνδεδεμένες ένοπλες ομάδες στις περιοχές αυτές υπό την τουρκμενική κινητοποίηση.

Δε μας προξενεί καμία εντύπωση. Μετά την Κύπρο και τη Συρία, ήρθε κι η σειρά του Ιράκ όπου η Τουρκία είχε ήδη εδώ και λίγα χρόνια πραγματοποιήσει μια μίνι εισβολή-κατοχή διατηρώντας περιορισμένη βάση σε ιρακινό έδαφος με πρόσχημα το ΡΚΚ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail