Απείλησαν να πυρπολήσουν εκατοντάδες σπίτια Χριστιανών στο Πακιστάν για μια...ανάρτηση!

Freepen.gr - Το International Christian Concern (ICC) ενημερώθηκε ότι εκατοντάδες πακιστανικές χριστιανικές οικογένειες από το Charar, μια γειτονιά στη Λαχόρη, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αφού ένας όχλος Μουσουλμάνων απείλησε να πυρπολήσει τη γειτονιά τους. Οι τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο όχλος απείλησε τους Χριστιανούς μετά από μια δημοσίευση θρησκευτικού περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα που δημοσιεύθηκε από έναν τοπικό πάστορα.

"Ο πάστορας Raja Waris δημοσίευσε μια ανάρτηση βασισμένη στην πίστη στο Facebook στις 22 Δεκεμβρίου, για την οποία οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι βλάπτει τα θρησκευτικά τους συναισθήματα", δήλωσε στο ICC ο Saleem Khokhar, εκτοπισμένος Χριστιανός από τον Charar. "Ο πάστορας ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση και το ζήτημα επιλύθηκε την επόμενη μέρα".

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν κατατεθεί κατηγορίες βλασφημίας εναντίον του πάστορα Waris για την ανάρτηση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, ο πάστορας Waris και η οικογένειά του έχουν κρυφτεί λόγω απειλών εναντίον τους από τοπικούς εξτρεμιστές. Παρόλο που το ζήτημα της ανάρτησης έχει επιλυθεί, ένας όχλος εκατοντάδων Μουσουλμάνων συνεχίζει να διαμαρτύρεται εναντίον των Χριστιανών του Charar. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο όχλος ζήτησε να αποκεφαλιστεί ο πάστορας Waris για τη δημοσίευση!

"Η κατάσταση έγινε επικίνδυνη όταν κάποιος ανακάλυψε ότι οι μουσουλμάνοι σχεδίαζαν να πυρπολήσουν τα σπίτια των Χριστιανών", δήλωσε ο Khokhar στο ICC. "Αυτό ανάγκασε τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη γειτονιά".

Η αστυνομία έχει αναπτυχθεί στο Charar για να κρατήσει υπό έλεγχο τις διαμαρτυρίες του όχλου από το να γίνουν βίαιες. Παρά την αστυνομική παρουσία, πολλοί Χριστιανοί έχουν μείνει μακριά από τη γειτονιά και αναζήτησαν καταφύγιο με φίλους και συγγενείς.

"Αυτό υποτίθεται ότι είναι μια εποχή χαράς και εορτασμού", δήλωσε ο Khokhar στο ICC. "Αλλά είμαστε έξω από τα σπίτια μας και ικετεύουμε τους συγγενείς και τους φίλους μας να μας προστατεύσουν και να μας ταΐσουν. Κανείς από εμάς δεν αισθάνεται καλά για αυτή την κατάσταση".

Στο Πακιστάν, οι ψευδείς κατηγορίες για βλασφημία είναι ευρέως διαδεδομένες και συχνά υποκινούνται από προσωπικές βεντέτες ή θρησκευτικό μίσος. Οι κατηγορίες είναι εξαιρετικά φλεγμονώδεις και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν λυντσαρίσματα όχλου, δολοφονίες και μαζικές διαμαρτυρίες.

Από τότε που το Πακιστάν πρόσθεσε το Τμήμα 295-Β και 295-Γ στους νόμους περί βλασφημίας της χώρας το 1987, ο αριθμός των κατηγοριών για βλασφημία έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Μεταξύ 1987 και 2017, 1.534 άτομα στο Πακιστάν έχουν κατηγορηθεί για βλασφημία. Από αυτά τα 1.534, 829 κατηγορίες (54%) έγιναν εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων. Με τους Χριστιανούς να αποτελούν μόνο το 1,6% του συνολικού πληθυσμού του Πακιστάν, οι 238 κατηγορίες (15, 5%) που έγιναν κατά των Χριστιανών είναι εξαιρετικά δυσανάλογες.

Επί του παρόντος, 24 Χριστιανοί βρίσκονται φυλακισμένοι με κατηγορίες βλασφημίας στο Πακιστάν. Αυτοί οι 24 Χριστιανοί είναι κατηγορούμενοι σε 21 υποθέσεις βλασφημίας που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα της δικαστικής διαδικασίας στο Πακιστάν.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ICC, William Stark, δήλωσε: "Εμείς εδώ στο ICC ανησυχούμε για την κατάσταση στο Charar. Καλούμε τις πακιστανικές αρχές να προστατεύσουν τα σπίτια των Χριστιανών του Σαράρ. Κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι τους λόγω μιας δημοσίευσης στα κοινωνικά μέσα. Οι νόμοι περί βλασφημίας του Πακιστάν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καταχρηστικά για να δικαιολογήσουν τη βία του όχλου. Πολύ συχνά αυτοί οι νόμοι ήταν ένα εργαλείο στα χέρια εξτρεμιστών που επιδιώκουν να προκαλέσουν βία με θρησκευτικά κίνητρα κατά των μειονοτικών κοινοτήτων.”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail