Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά επεισόδια - Μόσχα

Russian Defense Ministry's Press Office
Freepen.gr - Η αυξανόμενη αεροπορική και ναυτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ μπορεί να κρύβει τον κίνδυνο σοβαρών περιστατικών, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Alexander Fomin  σε συνέντευξή του στην κυβερνητική εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta, αναφέρει το ΤΑΣΣ.

"Το απερχόμενο έτος είδε μια σημαντική έξαρση στην αεροπορική και ναυτική δραστηριότητα της Συμμαχίας. Οι καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά περιστατικά ήταν όλο και πιο συχνές", δήλωσε ο Fomin.

Υπενθύμισε ότι την παραμονή της 75ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο μια ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε άσκηση στη θάλασσα του Μπάρεντς. Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρχαν περισσότερες από 15 πτήσεις από στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ B-52H και B-1B κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Στις 13 Οκτωβρίου 2020 το καταδρομικό The Dragon της Βρετανίας πραγματοποίησε ταξίδι μέσω της χωρικής θάλασσας της Ρωσίας στην περιοχή του Cape Khersones και στις 24 Νοεμβρίου 2020 το USS John McCain εισήλθε στον Κόλπο του Πέτρου του Μεγάλου.

"Οι προαναφερθείσες ενέργειες ήταν ανοιχτά προκλητικές. Τα περιστατικά αποφεύχθηκαν εξ ολοκλήρου χάρη στον υψηλό επαγγελματισμό των Ρώσων πιλότων και ναυτικών", δήλωσε ο Fomin.

Τόνισε ότι θα συμβούλευε έντονα το καθέναν και όλους να αποφύγουν να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία από τη θέση της δύναμης, σε αντίθεση με τις εκκλήσεις της Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp Karrenbauer στην Bundestag.

"Οι απειλές για χρήση βίας αποτελούν άμεση παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Τέτοιες ενέργειες δε θα παραμείνουν χωρίς την κατάλληλη απάντησή μας. Πάντα προχωρούσαμε με την κατανόηση ότι τα πιο περίπλοκα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν επαγγελματικό και εποικοδομητικό διάλογο με την προϋπόθεση της τήρησης των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού και των συμφερόντων του άλλου", δήλωσε ο Fomin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail