Ο Τραμπ θα έχει παρόμοια μοίρα με τον Σαντάμ Χουσεΐν: Ιρανός πρόεδρος

Freepen.gr - Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι με μια σειρά σχολίων που έκανε την Τετάρτη εναντίον του Τράμπ, έφτασε ακόμη και στο σημείο να εξισώσει τον Αμερικανό πρόεδρο με τον εκτελεσθέντα Σαντάμ Χουσεΐν.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ρουχάνι δήλωσε ότι το Τράμπ θα υποστεί πιθανώς μια μοίρα παρόμοια με εκείνη του Χουσεΐν, ο οποίος είχε διεξαγάγει έναν μακροχρόνιο πόλεμο εναντίον του Ιράν στη δεκαετία του 1980 και αργότερα κρεμάστηκε το 2006 για το ρόλο του στη σφαγή του Dujail του 1982.

"Η τύχη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δε θα είναι καλύτερη από τον Σαντάμ Χουσεΐν", δήλωσε ο Ρουχάνι όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars. "Είχαμε δύο τρελά πλάσματα στην ιστορία που επέβαλαν πόλεμο στους ανθρώπους. Ο ένας ήταν ο Σαντάμ και ο άλλος ήταν ο Τράμπ".

"Ο Σαντάμ επέβαλε στρατιωτικό πόλεμο και ο Τράμπ επέβαλε οικονομικό πόλεμο σε εμάς", συνέχισε, πριν σημειώσει ότι το Ιράν ήταν "ενωμένο κατά τη διάρκεια του πολέμου και νίκησε τον Σαντάμ" συμπληρώνοντας πως "είδαμε επίσης την ημέρα που εκτελέστηκε αυτός ο τρελός".

Όσον αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, ο Ρουχάνι δήλωσε ότι η χώρα "δεν άφησε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο να επιτύχει τον στόχο του".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail