Η Ρωσία κινητοποιεί όλο τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας σε επίδειξη δύναμης στις αμερικανικές δυνάμεις

Freepen.gr - Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού έχει αποπλεύσει για να πραγματοποιήσει ασκήσεις με όλη του τη δύναμη, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι οι ασκήσεις περιλαμβάνουν τις δύο φρεγάτες "Ναύαρχος Grigorovich" και "Ναύαρχος Μακάροφ", το περιπολικό σκάφος "Dmitry Rogachev", το συνοδευτικό πλοίο "Petlevi", τις δύο μικρές πυραυλακάτους "Orekhovo-Zuevo" και "Ingushetia", εκτός από τα αποβατικά πλοία, μικρά και μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοία, υποβρύχια, ναρκαλιευτικά και πλοία υποστήριξης.

Τα πλοία συνοδεύονται από ελικόπτερο και αεροσκάφη που ανήκουν στη ναυτική αεροπορία, ενώ η κάλυψή τους περιελάμβανε τα συστήματα αεράμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Οι ασκήσεις του ρωσικού στόλου τράβηξαν την προσοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ένα αμερικανικό στρατηγικό αεροσκάφος αναγνώρισης Boeing RC-135U περιπολούσε την περιοχή άσκησης, σύμφωνα με το FlightRadar. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στην Κρήτη και πέταξε πάνω από τα νερά του Εύξεινου Πόντου, πλησιάζοντας στη χερσόνησο της Κριμαίας, πριν κατευθυνθεί προς το έδαφος της Γεωργίας και κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τα αεροσκάφη που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους πραγματοποιούν τακτικά αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τον Εύξεινο Πόντο και προσεγγίζουν τα ρωσικά σύνορα. Τον Σεπτέμβριο, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε ένα αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail