Γέροντας Νεκτάριος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να σωθεί;

Πώς η Ελλάδα μπορεί να σωθεί; Υπάρχει τρόπος, ως χώρα, να ξεφύγουμε από όλα αυτά που γίνονται και πρόκειται να γίνουν και τα οποία προέρχονται από τις σκοτεινές δυνάμεις; Μπορεί η Ελλάδα να ξεφύγει από την επήρεια όλων αυτών των εξωτερικών παραγόντων και να ορθοποδήσει; Μπορεί η Ελλάδα να βρει λύσεις και τρόπους διαφυγής;

Αν επιθυμούμε να ζούμε σε μια χώρα που θα είναι ελεύθερη από το παιχνίδι των σκοτεινών δυνάμεων, χρειάζεται ως Έλληνες να γνωρίζουμε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία. Η ενημέρωση και οι πληροφορίες που όλο και κατακλύζουν περισσότερο τη ζωή μας από διάφορες πηγές, έχουν καταφέρει να αποδιοργανώσουν το σκεπτικό μας, να μην γνωρίζουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, ποιο είναι το ηθικό και ποιο το ανήθικο, με αποτέλεσμα να απέχουμε πολύ μακριά από την αλήθεια.

Που μπορούμε να βρούμε την αλήθεια; Είναι ένα ερώτημα που το έχουν θέσει πολλοί άνθρωποι ανά τους αιώνες. Πώς θα μπορέσουμε να βρούμε την αλήθεια για να πορευθούμε στη ζωή μας; Ποιος είναι αυτός που θα μας πει την αλήθεια; Μόνο ο Ιησούς Χριστός. Η Αγία Γραφή μέχρι και σήμερα σε τίποτα δεν έχει πέσει έξω, μέχρι και σήμερα σε όλα έχει βγει αληθινή, διότι η πηγή της Αγίας Γραφής είναι ο ίδιος ο Θεός.

Ως Έλληνες αν επιθυμούμε να ορθοποδήσουμε και να μην είμαστε εξαρτώμενοι, χρειάζεται να μάθουμε την αλήθεια. Την αλήθεια αυτή που θα μας κάνει έναν λαό ζωντανό, έναν λαό που θα σκορπά το φως, όπως ήταν παλαιά η αρχαία Ελλάδα που σκόρπισε παντού τον πολιτισμό. Γνωρίζοντας την αλήθεια δεν θα πηγαίνουμε περιπλανώμενοι δεξιά και αριστερά χωρίς να υπάρχει σκοπός και προοπτική για τη χώρα μας.

Οι πρόγονοί μας αποδεικνύουν μέχρι και σήμερα ότι είχαν γνωρίσει την αλήθεια, όπου είναι ο Χριστός. Γι’ αυτό οι ήρωες της πατρίδος μας πολεμούσαν πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ της πατρίδος. Μέσα από τον Χριστό και την Αγία Γραφή, που είναι η αλήθεια, γνώριζαν τι ήθελαν, γνώριζαν τι είναι το σωστό, γνώριζαν τι είναι ηθική, γνώριζαν τι είναι σωτήριο και ωφέλιμο για την ψυχή μας, γι’ αυτό και μας παρέδωσαν μια Ελλάδα ελεύθερη. Και όλα αυτά διότι πίστευαν στον Τριαδικό Θεό μας. Στηρίχτηκαν στις αλήθειες του Θεού και όχι στα διάφορα «συστήματα» που παραπλανούν και οδηγούν στην καταστροφή τους ανθρώπους.

Χωρίς τον Χριστό που είναι η αλήθεια, μην περιμένουμε να βρούμε λύτρωση. Οι πρόγονοί μας το είχαν καταλάβει πολύ καλά αυτό. Ούτε αδαείς ήταν, ούτε χαζοί, ούτε έπασχαν από έλλειψη γνώσεων, ούτε είχαν ίδια συμφέροντα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όταν καθιέρωσαν το Σύνταγμα της Ελλάδος, πρώτα έβαλαν την πίστη στον Άγιο Θεό μας και γι’ αυτό το Σύνταγμα ξεκινά με τις λέξεις «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Αν δεν γίνουμε λαός της Αγίας Γραφής και λαός του ευαγγελίου μην περιμένουμε τίποτα. Χωρίς Θεό, χωρίς προσευχή, χωρίς εκκλησία, χωρίς εξομολόγηση μην ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες.

Ευαγγελικό ανάγνωσμα Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2020. 

Από το κανάλι του Γέροντα Νεκταρίου στο Youtube:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail