Η Αρμενία καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας και μεγάλη επίθεση των Αζέρων σε αρμένικη θέση

Freepen.gr - Για πρώτη φορά από τη συμφωνία της Μόσχας της 9ης Νοεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατηγορήθηκαν ότι ξεκίνησαν επίθεση ενάντια στις θέσεις του Στρατού Άμυνας του Αρτσάκ (ADA) στο νότιο τμήμα της περιοχής Καραμπάχ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, Shushan Stepanyan, "οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να επιτεθούν σε Αρμενική θέση στο νότο του Artsakh, ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες στον αμυντικό στρατό".

Τόσο το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ούτε οι Ρώσοι ομολόγοι τους έχουν σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς από την αρμενική πλευρά.

Εάν είναι αλήθεια, ωστόσο, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που διαπράχθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν από την έναρξη της συμφωνίας της Μόσχας το πρωί της 10ης Νοεμβρίου.

Με βάση τη συμφωνία της Μόσχας, τα δύο αντιμαχόμενα μέρη δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις και τις προκλήσεις τους στην περιοχή του Καραμπάχ, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Η συμφωνία αυτή θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως μια νίκη για το Αζερμπαϊτζάν, καθώς ήταν σε θέση να πάρει στα χέρια του το σύνολο σχεδόν της περιοχής του Καραμπάχ, εκτός από την πρωτεύουσα, Στεπανακέρτ, και τις γύρω περιοχές της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail