Γερμανός οδοντίατρος σε δίκη στην Αττάλεια γιατί προσέβαλε την...τουρκικότητα στο αεροδρόμιο!

Freepen.gr - Γερμανός υπήκοος βρίσκεται υπό έρευνα για προσβολή της Τουρκικότητας και τελεί υπό κράτηση μετά από διαφωνία με Τούρκο πολίτη στη νότια επαρχία της Αττάλειας, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ένας 63χρονος Γερμανός οδοντίατρος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως Kristian B., συνελήφθη για παραβίαση του άρθρου 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα για τη δυσφήμιση της Τουρκικότητας, μετά από παρατηρήσεις που έκανε σε Τούρκο πολίτη.

"Έτσι είστε εσείς οι Τούρκοι. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοκρατική χώρα με κανέναν τρόπο", ανέφερε ο οδοντίατρος σε Τούρκο υπήκοο κατά τη διάρκεια διαφωνίας μεταξύ του ζεύγους από στον ιμάντα αποσκευών στο αεροδρόμιο της Αττάλειας.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πολίτης υπέβαλε καταγγελία στην τουρκική αστυνομία παρουσιάζοντας σχετικό βίντεο με αξιωματούχους.

Ο Kristian B. αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με τη Sözcü, ωστόσο αξιωματούχοι κατέσχεσαν το διαβατήριο του Γερμανού υπηκόου και άλλα έγγραφα εν αναμονή της δίκης.

Το άρθρο 301 του τουρκικού ποινικού κώδικα καθιστά παράνομη την προσβολή της Τουρκίας, του τουρκικού έθνους, των θεσμών της τουρκικής κυβέρνησης ή των Τούρκων εθνικών ηρώων όπως ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.

Το έγκλημα φέρει ποινή μέχρι δύο ετών στη φυλακή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail