Μας δείχνουν το δρόμο προς τον γκρεμό και βιαζόμαστε να πηδήσουμε!

Στον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης για το άνοιγμα της "αγοράς" τις γιορτές αισθητοποιείται καλλίτερα από οπουδήποτε αλλού το μέγεθος της εγχώριας πολιτικής βλακείας και της αυθαιρεσίας συνάμα.

Αντιφάσεις, ασυναρτησία και σύγχυση. Η κυβερνητική βλακεία ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο, ενώ η αλύτρωτη αγγαρεία της κοινωνίας είναι ικανή να της εξασφαλίσει το εύσημο του φόβου, της ευπιστίας και της μακάριας παθητικότητας.

Παράδοξο; Κι όμως το παράδοξο ξεπερνιέται σε τούτο τον τόπο. Και η κοινωνία, εν αναπαύσει, παρέχει τη συγκατάθεσή της στην εξόφθαλμη πολιτική αυθαιρεσία και συχνά πολιτική απάτη!

Μας ξεπερνά πλέον ο χείμαρρος των γεγονότων. Και λοιπόν; Είμαστε ακατεύθυντοι; Όχι βέβαια. Μας κατευθύνουν προς το γκρεμό, κι εμείς βιαζόμαστε να πηδήσουμε. Και η αντίδραση των ολίγιστων σκεπτόμενων, δεν είναι αρκετή να μας αποτρέψει από το γκρεμοτσάκισμά μας!

Μια ολόκληρη κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργεί βασισμένη στο φόβο, σε μια αλληλουχία από ασυναρτησίες, αντιθέσεις και πολιτική ανικανότητα. Έτσι, οι σχέσεις πολιτικής και πολιτών βρίσκονται στις παρυφες του παραλογισμού...

Στέλιος Συρμόγλου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail