Ανοίγουν τα κομμωτήρια! Τι άλλο θέλουμε; Μπορούμε να βγάλουμε περίπατο και το σκοτάδι μας!

nuno_lopes / pixabay
Τι σημασία έχει αν και η μοίρα τούτου του τόπου γραμμένη στις ωμοπλάτες των Ελλήνων φοράει το πρόσωπο χιλιάδων ετών, αλλά απουσιάζει η ιστορική μνήμη και η ιστορική εμπειρία; 

Του Στέλιου Συρμόγλου

Τι κι αν επικρατεί ο φόβος και η έρπουσα παθητικότητα; Τι κι αν επικρατεί η σύγχυση και η ανασφάλεια; 

Δε βαδίζουμε έτσι μπροστά. Απλώς βγάζουμε περίπατο το σκοτάδι μας. Και οι ανησυχούντες, όχι για τον κορωνοϊό, αλλά για τα εθνικά μας θέματα, έχουν την υποψία ότι επέρχεται θεομηνία. Μια υποψία που δε διαστρέδεται με τα άρρηκτα ρήματα των πολιτικών της επίπεδης λογικής.

Εγκλωβισμένοι στο "φοβικό σύνδρομο" του κορωνοϊού, χαιρόμαστε που ανοίγουν τα κομμωτήρια, ασχολούμενοι με τις τρίχες μας, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας γυρίζει από τη Σύνοδο Κορυφής "περιχαρής" για τη ψευδώνυμη μονομαχία του για το θέμα των κυρώσεων στη Τουρκία.

Ένας πήλινος γρεναδιέρος της πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η σκέψη ξενοδοχείται στη σατραπεία του πρόσκαιρου συμφέροντος και των ταριχευμένων απόψεων, κλεισμένος στον ελεφάντινο πύργο του πολιτικού ναρκισσισμού, συνεχίζοντας και διαιωνίζοντας την αξιοθρήνητη παράδοση δεκαετιών με τη δεινή χρεωκοπία της πολιτικής ευθύνης και σοβαρότητας.

Ας ανασύρουμε επιτέλους αλήθειες παραπεταμένες ή καταπλακωμένες από τη συμβατικότητα και τις κατά συνθήκες παραδοχές, από το φόβο και την ανασφάλεια, που καλλιεργούν οι Ταρτούφοι της πολιτικής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail