Όταν σε μια μουσουλμανική χώρα γεμίζουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 2020, ναός του Αγίου Γεωργίου.  Οι Χριστιανοί υποδέχονται τον ερχομό του Μεσσία. Όχι όμως στην Ελλάδα των κλειστών εκκλησιών των 25 ή 50 αλλά στη Συρία, το ιστορικό λίκνο της Χριστιανοσύνης, που μπορεί το πέρασμα των αιώνων να έφερε την επικράτηση του ισλάμ, ωστόσο παρέμεινε ένα κράτος υπόδειγμα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Του Στρατή Μαζίδη

Στην μπαρουτοκαπνισμένη Συρία είδαμε σουνίτες στρατιώτες να υπερασπίζονται τη χριστιανική Μαχάρντα στη Χάμα και να σκύβουν με σεβασμό μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Είδαμε τον πρόεδρο της χώρας να επισκέπτεται πολλές φορές την Παναγία τη Σαϊντνάγια.

Οι εκκλησίες της Συρίας άνοιξαν και υποδέχθηκαν τους πιστούς τα Χριστούγεννα. Όμως ο Αη Γιώργης στη Χάσακα δίνει την καρτ-ποστάλ των εορτών. Αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν πιστεύοντας στο Θεό. Βασίστηκαν στον πόλεμο σε Αυτόν. Βασίστηκαν σε Εκείνον ακόμη κι εκείνοι που δεν Τον πίστευαν.

Άλλοι με μάσκα, άλλοι χωρίς αλλά όλλοι με ένα καθαρό βλέμμα προσμονής εστιασμένο στην Ωραία Πύλη.

Στη Συρία μπορεί επικρατούσα θρησκεία να είναι το ισλάμ, όμως ο Χριστός θεωρείται Θεός σε αντίθεση με άλλες χώρες που Τον τιμούν στα λόγια αλλά Τον αμφισβητούν στην πράξη.

Δεν είναι τυχαία χώρα η Συρία. Από εκεί ξεκίνησε τη μεγάλη του πορεία ο Απόστολος των Εθνών. Οδεύοντας προς Δαμασκό για να καταδιώξει Χριστιανούς, έπεσε στα χέρια του Ζώντος Θεού, όπως ο ίδιος αναφέρει, και ξεκίνησε να κηρύττει το Ευαγγέλιο.

Να είχαμε κι εμείς λίγη από την πίστη, την ευσέβεια και την ομορφιά αυτών των ανθρώπων που φυλάσσουν τις χριστιανικές Θερμοπύλες στη Μέση Ανατολή. Κουβαλούν βαριά κληρονομιά αλλά είναι άξιοι κληρονόμοι...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail