Να τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα αφού η ΕΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει με την Τουρκία

platinumportfolio / Pixabay
Δεδομένης της απουσίας κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ, διερωτώμαι αν η Ελλάδα θα μπορούσε μόνη της να αποφασίσει να ελέγχει χαρτιά και περιεχόμενο σε οποιοδήποτε φορτηγό εισέρχεται από την Τουρκία, ανεξαρτήτως προέλευσης πινακίδων. 

Αυτό εντός μιας διαδικασίας 2-3 ημερών ελέγχου λόγω φόρτου και μικρού αριθμού ελεγκτών, θα μπορούσε να καταστήσει ασύμφορη την αποστολή αρκετών προϊόντων και να αυξήσει το συνολικό κόστος τους πιθανόν βγάζοντας τα εκτός αγοράς. 

Κάτι τέτοιο όπως το παραπάνω δεν αντιβαίνει ούτε τις ευρωπαϊκές συνθήκες, ούτε μπορεί να περάσει πλέον το σκεπτικό ότι η Ελλάδα θέλει κυρώσεις «με τα λεφτά των Άλλων». 

Φυσικά θεωρώ αδιανόητο να υποστηρίζει το καταναλωτικό κοινό προϊόντα μιας χώρας που φυλακίζει δημοσιογράφους και αντιπολιτευτικές δυνάμεις, και έχει στρατιωτική κατοχή το 40% μιας ευρωπαϊκής χώρας. 

Την επόμενη φορά που θα πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ ας βεβαιωθεί ότι δεν στηρίζει απολυταρχικά καθεστώτα με λευκά κελιά και φυλακισμένους χωρίς δίκη.

Άγης Βερούτης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail