Οργή των Αζέρων για τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Καλείται ο Γάλλος πρεσβευτής

Freepen.gr - Τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσαν ότι ο Γάλλος πρεσβευτής στο Μπακού θα κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της έγκρισης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης του ψηφίσματος που καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ.

Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε: "ο Γάλλος πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν θα κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για τη λήψη από την πλευρά της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης μιας προκατειλημμένης και αβάσιμης απόφασης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν θα ανακοινώσει την αποφασιστική διαμαρτυρία της στον πρεσβευτή.”

Νωρίτερα, η γαλλική Εθνοσυνέλευση (η κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου) υποστήριξε ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ.

Και 188 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ τρεις ψήφισαν κατά και 16 βουλευτές απείχαν.

Στις 25 Νοεμβρίου, η γαλλική Γερουσία ενέκρινε παρόμοιο ψήφισμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail