Βαριά αλλά μισή κατηγορία των Κούρδων: Η Ρωσία σιωπά από συμφέρον στα εγκλήματα της Τουρκίας

Freepen.gr - Ο εισβολέας τουρκικός στρατός και οι συμμορίες επιτίθενται καθημερινά στην Ain Issa. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία είναι ικανοποιημένη με την παρακολούθηση των επιθέσεων των συμμοριών που επιδιώκουν να αναλάβουν τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Μ4. Κάνοντας αξιολογήσεις για το θέμα, Ο Hemdan El Ebid, συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, επεσήμανε ότι η Ρωσία παρέμεινε σιωπηλή για όσα κάνει το τουρκικό κράτος προς όφελός της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Firat.

"Η SDF ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ"

Το τουρκικό κράτος παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Βόρεια και ανατολική Συρία, υπενθύμισε ο Ebid, ο οποίος δήλωσε ότι η SDF (συριακές δημοκρατικές δυνάμεις) συμμορφώθηκε με τη συμφωνία. "Το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις για να βρει μια διέξοδο από τα δικά του προβλήματα και να αλλάξει την ατζέντα απόσυρσής του από τα σημεία παρατήρησης στο Χαλέπι. Ένας από τους κύριους στόχους των επιθέσεων είναι η αλλαγή της δημογραφίας της περιοχής", πρόσθεσε ο Ebid.

"Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ"

Ο Ebid επέκρινε την στάση της Ρωσίας απέναντι στις όλο και πιο πολύ συνεχιζόμενες επιθέσεις, λέγοντας: "προσποιούμενη ότι είναι εγγυητής της κατάπαυσης του πυρός, η Ρωσία έχει κοινά συμφέροντα με την Τουρκία. Η Ρωσία θέλει να αποστασιοποιήσει το τουρκικό κράτος από το ΝΑΤΟ. Αυτό που συνέβη στο Καραμπάχ θα πρέπει να αξιολογηθεί σε αυτή τη βάση. Δεδομένου ότι έχει συμφέρον, παραμένει σιωπηλή για τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση σε εμάς μπροστά από τις ρωσικές δυνάμεις και το μόνο που κάνουν είναι να παρακολουθούν. Το πράσινο φως έχει δοθεί από τη Ρωσία για το τουρκικό κράτος να επιτεθεί στην περιοχή μας. Η Τουρκία δεν μπορούσε να επιτεθεί χωρίς την άδεια της Ρωσίας ούτως ή άλλως".
 
Ωστόσο αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η κουρδική πλευρά εστιάζει μόνο στις ρωσικές ευθύνες αλλά καθόλου στις ΗΠΑ, με τις οποίες άλλωστε είναι σύμμαχος και υπήρξε ο εκτελεστικός τους βραχίονας στα δύσκολα. Δεν είναι μόνο η Μόσχα που σιωπά, η οποία δεν είναι σύμμαχος των Κούρδων αλλά της Δαμασκού αλλά και η Ουάσινγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail