Οργή στη Συρία με τις κυρώσεις των ΗΠΑ: "Η αμερικανική κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνδεση από την πραγματικότητα"

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τη συνέχιση των κυρώσεων στη Συρία δείχνει την πλήρη κατάσταση της αποσύνδεσης της Αμερικανικής Κυβέρνησης από την πραγματικότητα.

"Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας εκπλήσσεται από τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τη συνέχιση των κυρώσεων στη Συρία, η οποία δείχνει μια κατάσταση πλήρους αποσύνδεσης από την πραγματικότητα και τη χρήση της γλώσσας και των ιδιωματισμών της αμερικανικής κυβέρνησης που αντιβαίνουν στα γεγονότα και έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της εχθρότητας των ΗΠΑ κατά της Συρίας", δήλωσε επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών στο συριακό πρακτορείο SANA.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο πόνος του συριακού λαού είναι αποτέλεσμα της τρομοκρατίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και αποτέλεσμα των άδικων και άνευ όρων καταναγκαστικών μέτρων που επηρεάζουν τους πολίτες στη ζωή και τα μέσα διαβίωσής τους, σε μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών των διεθνών νόμων και του χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιπλέον, που ανεβαίνει στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η αμερικανική διοίκηση πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η επιθετικότητα στη Συρία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και το μέλλον της Συρίας αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα για τους πολίτες της.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας της Συρίας ενώ προσέθεσαν σειρά ατόμων στη μαύρη λίστα, ανάμεσα στα οποία και η Ασμα Ασαντ, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις όποιες οικονομικές δυνατότητες της συριακής κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail