Ο Τραμπ κατηγορεί την Αίγυπτο: Χρησιμοποιεί αμερικανική βοήθεια για να αγοράσει ρωσικά όπλα

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας ότι χρησιμοποίησε την αμερικανική βοήθεια για να αγοράσει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σχολιάζοντας το σχέδιο ψηφίσματος που ενέκρινε το Κογκρέσο σχετικά με το πακέτο βοήθειας Covid-19, ο Τραμπ δήλωσε ότι τα μέλη του Κογκρέσου δεν είχαν διαβάσει καν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνει "85,5 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της Καμπότζης, 134 εκατομμύρια δολάρια για τη Μιανμάρ και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο, όπου ο Αιγυπτιακός στρατός θα βγει για να αγοράσει σχεδόν αποκλειστικά ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, 25 εκατομμύρια δολάρια για προγράμματα Δημοκρατίας στο Πακιστάν και άλλα περιττά” γράφει το ΑΜΝ Νews.

Η Αίγυπτος απέκτησε πρόσφατα ρωσικά αεριωθούμενα αεροσκάφη Su-35, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στη χώρα της βόρειας Αφρικής το 2021. Έχουν επίσης αγοράσει πυραύλους και άλλα είδη όπλων από τη Ρωσική Ομοσπονδία, παρά τη λήψη οικονομικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αιγυπτιακός στρατός αύξησε τις αγορές του από τη Ρωσία, καθιστώντας εαυτήν ως έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών όπλων στην Αφρική.

Ο Τραμπ απείλησε να μην υπογράψει νομοσχέδιο αξίας 892 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και ζήτησε την τροποποίησή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail