Του κοινού ποινικού δικαίου η Τουρκία κλέβει τις ελιές και το λάδι της Αφρίν - Το πουλά σε Ευρώπη κι ΗΠΑ

Freepen.gr - Σε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων ANHA, οι αξιωματούχοι της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Afrîn δήλωσαν ότι το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του διακινούν λαθραία ελιές και ελαιόλαδο που ουσιαστικά λήστεψαν από την Afrin στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέσω της Τουρκίας. Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν επίσης ότι 90 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου που παράγονται στο Afrin μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ μέσω της επαρχίας Hatay της Τουρκίας με τη βοήθεια των γεωργικών ιδρυμάτων της Τουρκίας.

"ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ"

Ο Israfil Mustafa, αναπληρωτής συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της περιοχής Αφρίν, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Το τουρκικό κράτος που κλέβει ελιές και ελαιόλαδο που ανήκουν στον λαό τηςΑφρίν διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το έγκλημα αυτό διαπράττεται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Οι χώρες που αγοράζουν αυτά τα προϊόντα που έχουν κλαπεί από το τουρκικό κράτος έχουν επίσης γίνει εταίροι σε αυτό το έγκλημα. Επομένως, όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

Ο Israfil Mustafa κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα που διέπραξε το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του εναντίον του λαού της Αφρίν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail