Το κινεζικό ναυτικό καταδίωξε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που διέσχισε το Στενό της Ταϊβάν

REUTERS/Jason Lee
Freepen.gr - Οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι εντόπισαν κι ανίχνευσαν ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ καθώς περνούσε από το Στενό της Ταϊβάν, θεωρώντας ότι αυτής της φύσης οι αποστολές στέλνουν ιδιαίτερα μηνύματα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, μεταδίδουν το Reuters και το RT.

Σε δήλωση που εξέδωσε η διοίκηση της Ανατολικής Περιφέρειας, ο κινεζικός στρατός αποκάλυψε ότι "οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του εντόπισαν και παρακολούθησαν το πλοίο ενώ έπλεε".

Από την πλευρά του, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε ότι το USS Mustin, οπλισμένο με κατευθυνόμενα βλήματα, "διέσχισε το Στενό της Ταϊβάν στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

"Το πέρασμα του πλοίου στο Στενό της Ταϊβάν δείχνει την αμερικανική δέσμευση για ελεύθερη και ανοιχτή διέλευση στην περιοχή", ανέφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δωδέκατη φορά φέτος που το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει διασχίσει το Στενό της Ταϊβάν, μια κίνηση που έχει προκαλέσει καταδίκη από τις κινεζικές αρχές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail