Έτοιμο το οπλισμένο στελθ μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας για Αιγαίο-Μεσόγειο

Freepen.gr - Το ναυπηγείο Ares της Τουρκίας και η αμυντική βιομηχανία Meteksan Inc., έχουν ολοκληρώσει το πρωτότυπο του πρώτου θωρακισμένου μη επανδρωμένου επιφανειακού σκάφους της χώρας (AUSV).

Το τηλεχειριζόμενο, αυτόνομο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος σχεδιάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Το θαλάσσιο σκάφος μπορεί να εκτελεί κοινές επιχειρήσεις με άλλα μη επανδρωμένα και επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε το Πρακτορείο Anadolu την τρίτη.

Ο γενικός διευθυντής του ναυπηγείου Ares Utku Alanç δήλωσε ότι το ULAQ θα λειτουργεί στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο Θάλασσα. "Είναι πολύ απίθανο να το δουν οι δυνάμεις του εχθρού λόγω τoυ ίχνους του στο ραντάρ", πρόσθεσε.

Το AUSV, το πρώτο προϊόν της σειράς ULAQ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Πρόκειται να ξεκινήσει στη θάλασσα στο τέλος αυτού του μήνα.

Εν τω μεταξύ, η δοκιμαστική πυροδότηση των οπλικών συστημάτων του οχήματος θα διεξαχθεί με κατευθυνόμενα βλήματα που αναπτύχθηκαν επίσης στην εγχώρια αγορά από την Roketsan.

Το AUSV θα έχει εύρος πλεύσης 400km, ταχύτητα 65kmph, δυνατότητες όρασης ημέρας και νύχτας και Εθνική κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνίας.

Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων για να καλύψει τις διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, όπως ο ηλεκτρονικός πόλεμος, η τεχνολογία jamming και τα διαφορετικά συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, καθώς και τα συστήματα πυραύλων. Αναμένεται να αποτελούν μέρος αποστολών αναγνώρισης, ασύμμετρου πολέμου, ένοπλων συνοδών, προστασιών δυνάμεων, στρατηγικών προστασιών εγκαταστάσεων, επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail