Είναι η ελληνική κυβέρνηση που στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη

Το να ασχολούμαστε με το εξοχικό που νοίκιασε ο Τσίπρας αποτελεί πολύ φθηνό και βολικό αντιπερισπασμό για να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην οποία υποτίθεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να επιτύχει την επιβολή σκληρών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για τη συστηματική καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί 4 μήνες. Θεωρώ ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτό το πεδίο δεν είναι ειλικρινείς αλλά εντελώς προσχηματικές και γίνονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Αν ήθελε πραγματικά να επιβάλει κόστος στην Τουρκία για όσα κάνει σε βάρος μας, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχει επιβάλει αυστηρότατες διμερείς οικονομικές και άλλες κυρώσεις (κλείσιμο συνόρων, απέλαση διπλωματών, εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα κ.λπ) και να μην περιμένει από τους Ευρωπαίους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Αντιθέτως όμως βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να μην έχει επιβάλει απολύτως ΚΑΜΙΑ κύρωση στην Τουρκία όλους αυτούς τους μήνες που συνεχίζεται το ανελέητο bullying εναντίον μας. Επιπλέον, όταν στις αρχές του Οκτωβρίου, λόγω της πρεμούρας της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Λευκορωσία, δόθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο ουρανοκατέβατη ευκαιρία να αναγκάσουν τους Ευρωπαίους να επιβάλουν κυρώσεις και στην Τουρκία, δεν ασκήσαμε βέτο και επιτρέψαμε στους Γερμανούς να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν με απατηλές υποσχέσεις για το μέλλον. Επομένως είναι παραμύθια αυτά που λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δήθεν παλεύει για να πείσει τους εταίρους μας να σκληρύνουν τη στάση τους έναντι της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα είναι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση αυτή που στέλνει εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα στην Άγκυρα ότι μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη να καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου δίχως να φοβάται ότι θα της επιβληθεί το παραμικρό κόστος.

Το πιθανότερο είναι πως η ΕΕ θα κοιτάξει να μας ξεφορτωθεί επιβάλλοντας μερικές ελαφρές κυρώσεις σε συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται στις έρευνες του «Ορούτς Ρέις», στο πρότυπο των κυρώσεων που επεβλήθησαν στους Τούρκους όταν παραβιάστηκε η κυπριακή ΑΟΖ. Ουσιαστικά θα πρόκειται για κοροϊδία του ελληνικού λαού. Ένα εμπάργκο όπλων θα μπορούσε να «πονέσει» πραγματικά τους γείτονες, όμως σε ό,τι αφορά τα υπερσύγχρονα υποβρύχια αναερόβιας πρόωσης Τύπου 214, γερμανικής σχεδίασης, που οι Τούρκοι κατασκευάζουν σε δικά τους ναυπηγεία, έχουμε αργήσει απελπιστικά.

Έχουν ήδη παραδοθεί από τους Γερμανούς στους Τούρκους τα κιτ κατασκευής για τα πέντε από τα έξι υποβρύχια, και τα σκάφη αυτά έχουν στην πλειοψηφία τους τουρκικά υποσυστήματα. Ακόμη κι αν οι Γερμανοί αρνηθούν να παραδώσουν το έκτο υποβρύχιο, λόγω της ρήτρας που υπάρχει στη σχετική σύμβαση οι Τούρκοι θα υποχρεώσουν τους Γερμανούς να πληρώσουν και τα έξι μαζί. Είναι προφανές ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν πρόκειται να το κάνει αυτό σε καμία περίπτωση, αλλά έχει παραδώσει στην Άγκυρα και τον πύραυλο βυθού-επιφανείας ΙDAS ο οποίος μπορεί να βληθεί κατά ελικοπτέρων, αεροσκαφών και στόχων επιφανείας, κάτι που δεν έχουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Παρ' ότι το «πάγωμα» της απόκτησης γερμανικών υποβρυχίων από την Τουρκία είναι πλέον πρακτικά αδύνατον, ένα εμπάργκο όπλων της ΕΕ προς την Τουρκία θα μπορούσε έστω και τώρα να αποτρέψει το ενδεχόμενο να δούμε την τουρκική πολεμική αεροπορία να εξοπλίζεται με το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter. Προς μεγάλη μας ατυχία, οι χώρες που κατασκευάζουν αυτό το μαχητικό είναι οι ίδιες που αντιδρούν πιο επίμονα στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία - η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, και η εκτός ΕΕ πλέον Βρετανία. Τόσο οι χώρες αυτές όσο και οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν ασυζητητί να αγοράσει η Τουρκία ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος σε αντικατάσταση των F-35 που έχουν «παγώσει» οι Αμερικανοί, παρά να στραφεί προς την επιλογή ρωσικού μαχητικού. Σε περίπτωση που οι Τούρκοι πάρουν το Eurofighter (πιθανώς σε αριθμό 60 ή και περισσότερων αεροσκαφών) εξανεμίζεται αυτομάτως κάθε πλεονέκτημα που θα έχει η δική μας πολεμική αεροπορία με τα 18 Rafale, δηλαδή η κατοχή εξελιγμένων όπλων μακρού πλήγματος σε συνδυασμό με ένα προηγμένο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης. Κι αυτό επειδή τα τουρκικά Eurofighter θα μπορούν να εξοπλιστούν κι αυτά με τους πυραύλους αέρος-αέρος Meteor αλλά και με τους πυραύλους cruise τύπου Storm Shadow που είναι ουσιαστικά ίδιοι με τους γαλλικούς Scalp. 

Το κυριότερο εμπόδιο στην επιβολή σοβαρών κυρώσεων στην Τουρκία είναι (όπως πάντα) η Γερμανία η οποία λόγω οικονομικού εκτοπίσματος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόβλημα είναι πως η αντίληψη που έχουμε εμείς οι Έλληνες για τη Γερμανία είναι εντελώς λανθασμένη, αφού επί δεκαετίες επιμένουμε να τη θεωρούμε ως φυσιολογική χώρα η οποία έχει εθνικά συμφέροντα και εθνική πολιτική, και πασχίζουμε να την κάνουμε να συμπλεύσει με τη δική μας εξωτερική πολιτική. Η ωμή αλήθεια όμως είναι πως η Γερμανία, μετά τη συντριπτική ήττα της το 1945, έπαψε να υφίσταται ως γεωπολιτική οντότητα. ΔΕΝ είναι πλέον χώρα, αλλά ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Δεν ασκεί κανενός είδους εξωτερική πολιτική και δεν έχει επίσης καμία πολιτική εθνικής άμυνας αφού έχει μετατραπεί και τυπικά σε αμερικανική στρατιωτική βάση και έχει αφοπλιστεί σχεδόν πλήρως. Η Γερμανία δεν έχει εθνικά συμφέροντα παρά μόνο οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα τα οποία και υπηρετεί με προσήλωση. Την ενδιαφέρουν μόνο τρία πράγματα: να εισάγει φθηνή και άφθονη ενέργεια, να εξάγει ανταγωνιστικά βιομηχανικά προϊόντα, και να δίνει στους κατοίκους της τη δυνατότητα να κάνουν φθηνές καλοκαιρινές διακοπές στις χώρες της Μεσογείου. Όλα τα άλλα την αφήνουν παγερά αδιάφορη. Η σημερινή Γερμανία έχει καταντήσει ακριβώς αυτό που λέει και το γνωστό μαρξιστικό αξίωμα: ένα κεφάλαιο χωρίς πατρίδα. Γι' αυτό έχει ανοίξει αδιακρίτως τα σύνορά της σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες και προωθεί την πληθυσμιακή επιμειξία στο εσωτερικό της απλώς και μόνο επειδή έτσι εξυπηρετούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις της με την εισαγωγή φθηνών εργατικών χεριών αδιαφορώντας για τις όποιες εθνικές ή κοινωνικές συνέπειες υπάρξουν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Η εταιρεία Γερμανία έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει ανάγκη πια τους Γερμανούς - της φτάνει να έχει εργαζόμενους εμποτισμένους με την παραδοσιακή γερμανική πειθαρχία και φιλοπονία ασχέτως αν αυτοί είναι Άραβες, Έλληνες, Τούρκοι, μαύροι, Κινέζοι ή Εσκιμώοι.

Οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν εμπεδώσει το γεγονός πως η τιμωρία τους για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η εξάλειψή τους ως έθνους και η μετατροπή τους σε εταιρεία. Αυτό αποτυπώθηκε με μεγάλη σαφήνεια σε δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup το 2015 στην οποία μόλις το 18% των Γερμανών δήλωσαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους. Είναι απολύτως φυσικό και αναμενόμενο να μην έχει κανείς την παραμικρή διάθεση να πολεμήσει και να θυσιαστεί για μία εταιρεία. Η μόνη αντίδραση προς το παρόν προέρχεται από κόμματα όπως το AfD που ευαγγελίζονται την επιστροφή της Γερμανίας στην εθνική της υπόσταση, αλλά το πολιτικό σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε έχουν απειροελάχιστες ελπίδες να πάρουν κάποτε την εξουσία.

Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν εννοούμε να συνειδητοποιήσουμε το τι ακριβώς είναι η σημερινή Γερμανία. Το 2010-19 επιτρέψαμε σ' αυτή την ανελέητη και κυνικά συμφεροντολόγα εταιρεία να μας επιβάλει καταστροφικά μνημόνια απλώς και μόνο για να μην χρεοκοπήσουν οι δικές της τράπεζες. Όχι μόνο δεν πήραμε το μάθημά μας από εκείνο το κολοσσιαίο φιάσκο που εκτόξευσε το κρατικό χρέος μας από το 130% του ΑΕΠ στο 200% και την ανεργία από το 9% στο 23%, αλλά τώρα βαυκαλιζόμαστε με την ελπίδα ότι η Γερμανία θα επιβάλει σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία για την προκλητική καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Φυσικά η εταιρεία που λέγεται Γερμανία δεν έχει την παραμικρή διάθεση να ακούσει τα παράπονά μας, ούτε την ενδιαφέρει καθόλου το διεθνές δίκαιο. Το μόνο που την απασχολεί είναι οι 7.500 επιχειρήσεις που έχει στην Τουρκία, οι δυνατότητες που της δίνει η φιλόδοξη νεοοθωμανική Τουρκία να έχει πρόσβαση στις αγορές των τουρκογενών κρατών της Κεντρικής Ασίας οι οποίες λειτουργούν σαν οικονομική γέφυρα προς την Άπω Ανατολή, και το εμπορικό κέρδος που αποκομίζει από την πώληση όπλων στον ισλαμοφασίστα γείτονά μας. Ούτε αισθήματα έχει η εταιρεία Γερμανία, ούτε εμπνέεται από κανένα ευρωπαϊκό όραμα, ούτε βέβαια συγκινείται από τις επικλήσεις στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Γι' αυτό και δεν θα πάψει να μας κοροϊδεύει και να μας εξαπατά ξεδιάντροπα με διάφορες γελοίες δικαιολογίες προκειμένου να καλύπτει τον Τούρκο πελάτη και συνέταιρό της και να αναβάλει επ' αόριστον την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του. Όσο συντομότερα απαλλαγούμε από τις αυταπάτες, αντιληφθούμε την πραγματικότητα, και αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη Γερμανία ως εταιρεία και όχι ως χώρα, τόσο καλύτερα θα υπηρετήσουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.