Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την Τουρκία - Τι θα προκρίνει

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Fahrettin Koca δήλωσε ότι το εμβόλιο για τον COVID-19 δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους ανθρώπους στην Τουρκία, αλλά ότι το υπουργείο του θα προσπαθήσει να πείσει τον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

"Συζητήσαμε αυτό το ζήτημα [εάν το εμβόλιο πρέπει να είναι υποχρεωτικό] στο Επιστημονικό Συμβούλιο. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δε θα είναι υποχρεωτικό, αλλά ότι θα πείσουμε τους ανθρώπους μας να το λάβουν. Θα εξηγήσουμε πώς παρήχθη κάθε εμβόλιο", δήλωσε ο Koca.

Οι παρατηρήσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Hürriyet την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Koca ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των ομάδων υψηλού κινδύνου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σε άλλη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία είχε υπογράψει σύμβαση για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου COVID-19 από τη βιοτεχνολογία Sinovac της Κίνας, τα οποία θα παραδοθούν τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail