Ανακατεύει ξανά την τράπουλα της Λιβύης στέλνοντας νέους βασιβουζούκους η Τουρκία

Freepen.gr - Μια νέα ομάδα Συρίων μισθοφόρων, πιστών στην Άγκυρα, ετοιμάζεται να μεταβεί στη Λιβύη και τη Σομαλία, παραβιάζοντας σαφώς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τη συμφωνία της Γενεύης, η οποία προβλέπει μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σημειώνει το en.218tv.net.

Το "Sky News Arabia" επεσήμανε ότι οι πηγές στην Αφρίν, βόρεια Συρία, αποκάλυψαν τις προετοιμασίες της Τουρκίας να στείλει περίπου χίλιους τρομοκράτες στη Λιβύη και τη Σομαλία.

Οι στρατολογήσεις της Τουρκίας πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε τρεις περιοχές, δηλαδή "Αφρίν, Τζαράμπλους και Αλ-Μπαμπ", οι οποίες είναι περιοχές όπου υπάρχουν μαχητές από το Τουρκμενιστάν που δηλώνουν υποταγή στην Τουρκία. Είχαν προηγουμένως αγωνιστεί μαζί εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Αυτή η νέα τουρκική κίνηση έρχεται μετά από μια τηλε-συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία παρακολούθησε την παρουσία της εν ενεργεία Ειδικής εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στέφανι Ουίλιαμς, και έληξε με την έκκληση για έξοδο όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, ενώ οι νέες τουρκικές κινήσεις υπονομεύουν την ηρεμία στη Λιβύη και αντανακλούν την επιθυμία του Ερντογάν να καταστήσει τη χώρα ανασφαλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail