Ρωσική φάπα στην Τουρκία: "Η Αγκυρα ονειρεύεται κομμάτια της Ουκρανίας, ξεχνά πως διαλύθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία"

joneybrain / pixabay
Η Μόσχα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα καθώς ένα κομβικό πρόσωπο απήντησε με δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο RIA NOVOSTI στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον Ουκρανό ομόλογό του και υποστήριξε τις ουκρανικές πρωτοβουλίες αλλά και την πάγια θέση της Ουκρανίας ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στο Κίεβο.

Όπως μεταδίδει ο Θανάσης Αυγερινός για το ΟΡΕΝ, ο κ. Γκεόργκι Μουράντοφ δήλωσε πως «η Τουρκία θέλει την Κριμαία στην παρακμάζουσα και διαλυμένη Ουκρανία με την προοπτική να αποκτήσει κάποια εδάφη στο μέλλον, αυταπατώνται όμως και πόσο αυταπατώνται με αυτούς τους υπολογισμούς έχει αποδειχθεί από την ιστορία. Ακριβώς αυτοί οι υπολογισμοί οδήγησαν τους ηγέτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην καταστροφή Αρκεί να θυμίσουμε ότι η λήθη της ιστορίας στερεί το μέλλον σε όσους επιτρέψουν κάτι τέτοιο».

Ποιος είναι ο Γκεόργκι Μουράντοφ

Ο Μουράντοφ είναι ειδικός αντιπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον πρόεδρο Πούτιν, αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Κριμαίας, διπλωμάτης καριέρας ενώ πολλά χρόνια ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο. Είναι γνωστές οι αντιτουρκικές δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς οι οποίοιδε θα γινόνταν αν δεν είχαν την πλήρη έγκριση του Κρεμλίνου και πρόκειται για τον αρχηγό του φιλελληνικού λόμπι στην ρωσική ηγεσία.

Ενόχληση Μόσχας

Κατά τον έμπειρο ανταποκριτή οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί η Ρωσία ενοχλείται όλο και περισσότερο από την υπό ανάπτυξη στρατιωτική πλέον συμμαχία που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας με συμπαραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα τη βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας καθώς η Ουκρανία έχει προσκαλέσει σε αυτό που ονομάζει "Πρωτοβουλία της Κριμαίας" πολλές χώρες μεταξύ αυτών τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία για την άνοιξη του 2021.


 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail