Φρεγάτες: Αμερικανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και Βρετανοί υποψήφιοι κατασκευαστές

Αμερικανοί Γάλλοι Ολλανδοί και Βρετανοί είναι οι έως τώρα υποψήφιοι για τη ναυπήγηση των νέων φρεγατών αλλά και τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων του Πολεμικού Ναυτικού. Αν και η ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας δεν έχει ανακοινώσει διαγωνιστική διαδικασία για τα προγράμματα του ναυτικού ύψους 4,5 δις ευρώ εντούτοις οι μνηστήρες για τις φρεγάτες καταθέτουν ανεπισήμως προσφορές.

Η Γαλλική προσφορά για τις Belharra ήταν η πρώτη που ήρθε μαζί με την οικοδόμηση της ελληνογαλλικής Συμμαχίας το υψηλό κόστος όμως πάγωσε τις συζητήσεις ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας και Γαλλίας.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνδυάσει την απόκτηση των νέων φρεγατών με το μέλλον των ναυπηγείων έφερε την αμερικανική πρόταση για τις MMSC όμως οι καθυστερήσεις για τις επενδύσεις σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά φαίνεται ότι πρέπει να την αμερικανική προσφορά.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει Βρετανοί με την type 31 και Ολλανδοί με τη S η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει όλες τις προσφορές και αναμένεται να καταλήξει τη νέα χρονιά. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail