Ρωσικό ραντάρ μεγάλης εμβέλειας ανίχνευσε μαχητικά στελθ των ΗΠΑ στα ιρανικά σύνορα μετά τη δολοφονία Σολεϊμάνι

Freepen.gr - Το πρώτο ρωσικό ραντάρ μεγάλης εμβέλειας αφιερωμένο στην παρακολούθηση της ατμόσφαιρας πίσω από τον ορίζοντα επιβεβαίωσε όλες τις τεχνικές και σχεδιαστικές προδιαγραφές του, αφού ανίχνευσε στόχους αέρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με το RT Arabic, το οποίο ανέφερε τις ρωσικές ασύρματες τεχνικές δυνάμεις, το ραντάρ "Container", το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία στο ρωσικό στρατό την 1η Δεκεμβρίου 2019, ανίχνευσε αεροσκάφη αναγνώρισης του ΝΑΤΟ και στελθ μαχητικά στα ιρανικά σύνορα μετά τη δολοφονία του διοικητή της δύναμης Quds, Υποστράτηγου Qassem Soleimani.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το ραντάρ Container, στις 8 Ιανουαρίου, κατέγραψε έξι Αμερικανικά μαχητικά στελθ πέμπτης γενιάς που πετούσαν κοντά στα ιρανικά σύνορα, αφού το Ιράν κατηύθυνε τις πυραυλικές επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Εκείνη την εποχή, το ρωσικό ραντάρ παρακολούθησε όλες τις αμερικανικές προετοιμασίες για μια επίθεση αντίδρασης και όλες τις αεροπορικές κινήσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αεροσκαφών στελθ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει τέσσερα ραντάρ Container στα νότια, δυτικά και βόρεια της, καθώς και στις στρατηγικές βορειοδυτικές περιοχές

Τώρα το μοναδικό ρωσικό ραντάρ Container μεγάλης εμβέλειας σταθμεύει στη ρωσική επαρχία Νίζνι Νόβγκοροντ, καθώς έχει παρακολουθήσει τους ουρανούς στην Ευρώπη και τη νότια περιοχή της Ρωσίας σε διάστημα 3.000 χιλιομέτρων.

Αυτό το νέο ρωσικό σύστημα ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει 5.000 αεροπορικούς στόχους που πετούν πάνω από 3.000 χιλιόμετρα ταυτόχρονα, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες αεράμυνας της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail