Σύριοι και Κούρδοι πιάνουν πόστα στη βόρεια Ράκκα με το βλέμμα στους Τούρκους

Freepen.gr - Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Tal Abyad ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τη δημιουργία τριών σημείων παρατήρησης για τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) και τον Συριακό Αραβικό στρατό (SAA) στη βασική πόλη της Ain Issa στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκκα.

Ο διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου, Ριάντ Καλάφ, είπε ότι η συμφωνία ήταν υπό την εποπτεία της Ρωσίας, και ως αιτία για τη συμφωνία, πρόσθεσε ότι "τουρκικές παραβιάσεις δεν έχουν σταματήσει μια μέρα" και ότι αυξήθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα.

Το Συμβούλιο δήλωσε χθες ότι "ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει κοινά σημεία παρατήρησης στις γραμμές επαφής κατά της τουρκικής κατοχής και των φατριών που είναι πιστές σε αυτήν".

Τόνισε ότι αυτό ήρθε μετά από τριμερή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ρωσικού και συριακού στρατού εκτός από τις SDF, μετά τον "αδιάκριτο βομβαρδισμό" του τουρκικού στρατού στην Ain Issa και την ύπαιθρο της, γεγονός που άφησε αρκετούς αμάχους νεκρούς και τραυματίες.

Μετά την επιστροφή των μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα από το Καραμπάχ, η Τουρκία έχει στρέψει την προσοχή της στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, συγκεκριμένα σε Manbij (Χαλέπι), Ain Issa (Αλ-Raqqa) και Tal Tamr (Al-Hasakah) όπου όμως μετά τις περυσινές εξελίξεις διατηρεί πλέον παρουσία και ο Συριακός Στρατός.

Παρά τη συμφωνία για διακοπή των εχθροπραξιών, η οποία καθιερώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι μαχητές τους συνεχίζουν να σπέρνουν τον όλεθρο σε περιοχές υπό τον έλεγχο των SDF.

(Πηγή: Σπούτνικ / Μιχαήλ Αλαγιεντίν).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail