Γερμανία και Ολλανδία θα αναπτύξουν από κοινού φρεγάτα επόμενης γενιάς

F124 frigate (left) and LCF (right)
Freepen.gr - Η Γερμανία και η Ολλανδία υπέγραψαν χθες συμφωνία για να εργαστούν από κοινού σε μια φρεγάτα επόμενης γενιάς που θα αντικαταστήσει τις φρεγάτες του γερμανικού ναυτικού Sachsen-class (F124) και του Βασιλικού ολλανδικού Ναυτικού De Zeven Provinciën-class (LCF), αναφέρει το navalnews.com.

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Barbara Visser και ο Γερμανός ομόλογός της Benedikt Zimmer υπέγραψαν τη συμφωνία μέσω της Διάσκεψης visio.

"Και οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης και της απόκτησης, μεταξύ άλλων. Οι χώρες εργάζονται για ίσες επιχειρησιακές απαιτήσεις" αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο άμυνας.

Η Barbara Visser πρόσθεσε ότι "υπάρχει επίσης η πρόθεση οι βιομηχανίες των χωρών μας να επωφεληθούν βέλτιστα από αυτό.”

Για την ιστορία, οι δεσμοί μεταξύ της ολλανδικής και της γερμανικής ναυτικής αμυντικής βιομηχανίας είναι ήδη ισχυροί, με τις Damen και Thales NL να διαδραματίζουν βασικό ρόλο για το πρόγραμμα της φρεγάτας f126/MKS180. Η F126 είναι ένα μελλοντικό μεγάλο πολεμικό πλοίο του γερμανικού ναυτικού (Deutsche Marine).

Εν τω μεταξύ, η Damen συμμετέχει επίσης πλήρως στο πρόγραμμα αντικατάστασης των φρεγατών M (Karel Doorman-class) τόσο για το Βασιλικό Ολλανδικό Ναυτικό (Koninklijke Marine) όσο και για το Βελγικό Ναυτικό (Marinecomponent/Composante marine) ενώ έχει εκφράσει ενδιαφέρον και το πρόγραμμα της ναυπήγησης τεσσάρων φρεγατών για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail