Φήμες ότι η Τουρκία εξετάζει την εκδίωξη των ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ

Freepen.gr - Κυκλοφορούν φήμες ότι η Τουρκία ενδέχεται να προβεί σε αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για τις πρόσφατες κυρώσεις κατά της αμυντικής βιομηχανίας της, απαιτώντας να εγκαταλείψει την Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Zuifikar Dogan του ahvalnews.com αυτή η επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι ως απάντηση, μια γνωστή απειλή από την Αγκυρα κάθε φορά που η σχέση της με την Ουάσινγκτον εισέρχεται σε μια δύσκολη φάση.

Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Προεδρία των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών (SSB), στον Πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ και σε αρκετά άλλα στελέχη. Αυτές οι κυρώσεις απαγορεύουν στην SSB να έχει πρόσβαση σε δάνεια είτε από αμερικανικά είτε από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιορίζει τις άδειες εξαγωγής τουρκικών στρατιωτικών προϊόντων που κατασκευάζονται με εξαρτήματα των ΗΠΑ και ξεκινά τη δέσμευση θεωρήσεων και περιουσιακών στοιχείων στα στελέχη της SSB.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την απόφαση και απέρριψε τα αμερικανικά επιχειρήματα κατά της αγοράς του συστήματος πυραύλων S-400 πέρυσι από τη Ρωσία. Σε δήλωσή του, το υπουργείο δήλωσε ότι θα προβεί σε αντίποινα με τρόπο και χρονοδιάγραμμα της επιλογής του.

Η αεροπορική βάση Incirlik λειτουργεί από κοινού από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες και αποτελεί σημαντική βάση για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία. Η βάση είναι επίσης το σπίτι για την προώθηση της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail