Ένας «δικός» μας, ο Στέλιος Συρμόγλου καθηγητής Πανεπιστημίου στο Βουκουρέστι

Ένας «δικός» μας, ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου, εξελέγη καθηγητής της Σχολής Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Ο Στέλιος Συρμόγλου θα διδάσκει σε μεταπτυχιακούς φοιτητές σε επίπεδο Master, και από το Σεπτέμβριο θα έχει τη δική του έδρα με γνωστικό αντικείμενο ΜΜΕ, αλλά και θα ηγείται ερευνητικού προγράμματος για τη δημοσιογραφία στις Βαλκανικές χώρες, χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαικά κονδύλια.

Ο Στέλιος Συρμόγλου έχει διαγράψει μια μακρά πορεία ως διευθύνων σύμβουλος τηλεοπτικών καναλιών και διευθυντής εφημερίδων στην Ελλάδα, διετέλεσε ανώτατος σύμβουλος της Metro International, της πολυεθνικής εταιρίας που διαθέτει free press σε 100 πόλεις σ’ όλο τον κόσμο, ενώ υπήρξε διευθύνων σύμβουλος στη BBDO, εταιρίας στο χώρο της διαφήμισης.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του πορεία είναι επισκέπτης καθηγητής των Διεθνών Σχέσεων στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον.

Στη Freepen.gr είχαμε από τα πρώτα μας βήματα την τιμή και τη χαρά να μας τιμά με την αδέσμευτη, ανατρεπτική αλλά και αντικειμενική του πένα. Για τον Στέλιο Συρμόγλου η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια δικαίωση της μακράς πορείας του. Για εμάς όμως αποτελεί ένα ερώτημα ως προς το κατά πόσο έχουν τελικά θέση σε αυτόν τον τόπο άνθρωποι που λένε τα πράγματα με το όνομά τους και σε μια εποχή κατά την οποία η δημοσιογραφία δε διανύει τις καλύτερες ημέρες της.


Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.