Οι Κούρδοι μετατρέπουν σε πυροτέχνημα βανάκι με Τούρκους στο Βαν

Freepen.gr - To Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα στρατιωτικής δράσης εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων που σκόπευαν να ενισχύοσουν την ασφάλεια του λόφου Çelê Buka στην κάτω Xelila, στην περιοχή Çatak του Van, η οποία είχε λάβει χώρα στις αρχές του καλοκαιριού.

Το κέντρο τύπου HPG ανέφερε τα εξής στη δήλωσή του σχετικά με τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου: "Ο Εισβολέας τουρκικός στρατός κατασκευάζει νέο αστυνομικό τμήμα στο Λόφο Çelê Buka στην περιοχή κάτω Xelila της περιοχής Çatak του Van από την άνοιξη. Οι δυνάμεις κατοχής προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τους δρόμους που οδηγούσαν στο στρατιωτικό φυλάκιο με αντάρτες και στρατιώτες. 

Αφού είχαμε θέσει αυτές τις μονάδες υπό επιτήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια δράση σαμποτάζ στις 18:00 στις 8 Ιουνίου στο πλαίσιο της εκστρατείας εκδίκησης του μάρτυρα Medya Mawa και του μάρτυρα Rizgar Gever εναντίον ενός οχήματος τύπου διέλευσης που ανήκε στους εισβολείς που ενίσχυσαν την περιοχή. 13 αντάρτες και στρατιώτες σκοτώθηκαν και 2 στρατιώτες του εχθρού τραυματίστηκαν".

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail