Συριακές φυλές διαδηλώνουν εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία

Freepen.gr - Μέλη των αραβικών φυλών βγήκαν για να διαδηλώσουν στις περιοχές που ελέγχονται από τον αμερικανικό στρατό στη νότια και Ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor αυτή την εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πρακτικές των ένοπλων πολιτοφυλακών που είναι πιστές σε αυτήν και την κλοπή πετρελαίου κατά την αγορά παραγώγων σε υψηλές τιμές.

Όπως σημειώνει το almasdarnews, πολίτες από την ύπαιθρο του Deir Ezzor δήλωσαν στο Σπούτνικ ότι ο λαός του Αμπού Χαμάμ διοργάνωσε λαϊκές διαμαρτυρίες το Σάββατο (5 Δεκεμβρίου), κατά τη διάρκεια των οποίων ζήτησαν την αποχώρηση των "κουρδικών" πολιτοφυλακών του αμερικανικού στρατού από τις περιοχές τους και την ανάγκη υποστήριξης του τομέα των υπηρεσιών και της υγείας και την εξασφάλιση καυσίμων.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν επίσης στις πόλεις Kashkiya και Albuhassan, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor.

Καταδίκασαν επίσης τις πρακτικές της οργάνωσης των SDF, για τις οποίες ισχυρίστηκαν ότι επιβάλλουν την επιρροή της στην περιοχή με τη βία των όπλων.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι διαμαρτυρίες ήρθαν μετά την αύξηση της τιμής του ντίζελ και της βενζίνης, παρά το γεγονός ότι η περιοχή της Jazira είναι μία από τις πιο πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές στη Συρία.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι υπάρχουν δεκάδες πετρελαϊκά πεδία που καταλαμβάνουν σήμερα οι αμερικανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πεδίων Al-Omar, Tanak, Jufra και Conoco που χρησιμοποιούνται από τις στρατιωτικές τους βάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail