Η πρώτη χώρα που δεν ήθελε να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας ήταν η ίδια η Ελλάδα

Engin_Akyurt / pixabay
Ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα κώφευαν εντελώς στα υποτιθέμενα αιτήματά μας για επιβολή σκληρών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Επανελήφθη δηλαδή για πολλοστή φορά αυτό για το οποίο μας προειδοποιούσε σοφά ο εθνικός μας ύμνος από παλαιότερους αιώνες: 

Από: capital.gr - Stirlitz

«Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά,
να γυρεύης εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες εξανάλθες μοναχή,
δεν είν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλή».
(«δεν ανοίγουν εύκολα οι πόρτες, αν τις χτυπά η ανάγκη»).
 
Το ότι οδεύαμε ολοταχώς για νέο εθνικό εξευτελισμό στη Σύνοδο Κορυφής, φαινόταν από μέρες, αλλά ως συνήθως τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να εξωραΐσουν την κατάσταση και να βρουν δικαιολογίες για το φιάσκο που ερχόταν. Λίγο πριν πάει στις Βρυξέλλες, ο Μητσοτάκης δήλωνε πως «το ξεκάθαρο διακύβευμα σήμερα είναι η αξιοπιστία της ΕΕ», μία τοποθέτηση που φανερώνει πως είτε ο πρωθυπουργός έχει τραγική άγνοια του πώς ασκείται διεθνώς η πολιτική ισχύος, είτε απλώς περνάει όλους εμάς τους πολίτες για άτομα μειωμένης αντίληψης. Στην πραγματικότητα, αυτό που διακυβευόταν στη Σύνοδο Κορυφής ΔΕΝ ήταν η αξιοπιστία της ΕΕ, αλλά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και κατ’ επέκταση το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της στον αιώνα που διανύουμε.
 
Η αντίληψη ότι η λύση απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας είναι να κρυφτούμε πίσω από τις πλάτες άλλων είναι γελοία, αν όχι επικίνδυνη. Κι όμως, οι κυβερνώντες κόμπαζαν μέχρι πριν λίγες μέρες ότι τάχα «μετατρέψαμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές». Αποδείχθηκε πετρίτρανα πως αυτό ήταν μία τραγική αυταπάτη. ΕΜΕΙΣ έχουμε το πρόβλημα με την Τουρκία, όχι ο Ισπανός, ο Ιταλός, ο Γερμανός ή ο Φινλανδός. Σκοτίστηκαν οι εταίροι μας αν αντιμετωπίζουμε μία αρπακτική Τουρκία και αν απειλούμαστε με ακρωτηριασμό της κυριαρχίας μας. Εφόσον δεν κάνουμε τίποτα εμείς οι ίδιοι για να σταματήσουμε την Τουρκία που είμαστε οι κύριοι ενδιαφερόμενοι και καιγόμαστε, θα κάνουν αυτοί που δεν έχουν κανένα συμφέρον και κανένα ενδιαφέρον; Όπως το έθεσε πριν λίγες μέρες πολύ εύστοχα ο καθηγητής γεωπολιτικής της Σχολής Ευελπίδων, κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, «όποιος πιστεύει αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση σε οποιαδήποτε μορφή, έστω και ως πρόπλασμα, ή ότι μπορεί να υπάρξει στο ορατό μέλλον, πολύ απλά είναι σαν να ακούει φωνές από το υπερπέραν και καλό θα είναι να αναζητήσει ψυχιατρική βοήθεια όσο το δυνατόν πιο σύντομα».
 
Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια και τεράστια την ευθύνη για την κατάρρευση των διπλωματικών προσπαθειών της χώρας μας και για την πρωτοφανή ήττα που υποστήκαμε στο ανώτατο ευρωπαϊκό όργανο. Ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε έννοια αλληλεγγύης και πήραν το μέρος της Τουρκίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνει τώρα το τίμημα για την ασύστολη κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού από τότε που ξεκίνησαν οι τουρκικές προκλήσεις. Προσπαθεί να σερβίρει με πονηρό τρόπο στους Έλληνες την παρασκηνιακή συμφωνία που προφανέστατα έχει ήδη κάνει με τους Τούρκους για την παραχώρηση ολόκληρης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά του 28ου μεσημβρινού (με εξαίρεση τα χωρικά ύδατα Ρόδου και Καστελόριζου) αλλά οι κινήσεις της είναι τόσο άγαρμπες ώστε να προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους απλούς πολίτες και αμηχανία στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
 
Στην πραγματικότητα, η πρώτη χώρα που δεν ήθελε να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας ήταν η ίδια η Ελλάδα, γι’ αυτό άλλωστε και απέφυγε εντέχνως να επιβάλει οποιαδήποτε διμερή κύρωση στη γείτονα για το ανελέητο bullying που ασκεί σε βάρος μας επί 4 μήνες τώρα. Η κυβέρνηση έχει εντελώς διαφορετική άποψη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από αυτή που παρουσιάζουν τα κανάλια στον απλό κόσμο. Για αυτή δεν υπάρχει απολύτως καμία αντιπαλότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (ο Δένδιας μάλιστα δεν χάνει ευκαιρία να αποκαλεί πολύ συχνά την Τουρκία ως «φίλη» και «σύμμαχο» χώρα), ούτε φυσικά καμία διάθεση να επιβληθεί στη γείτονα οποιοδήποτε κόστος για αυτά που κάνει σε βάρος μας επί δεκαετίες. Η κυρίαρχη έγνοια των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να μην ενοχληθεί ο Τούρκος κατά κανέναν τρόπο. Γι' αυτό, παρ' όλο που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έτυχαν εξευτελιστικής μεταχείρισης και πολύμηνης κράτησης στην Τουρκία πριν 2 χρόνια κατηγορούμενοι για δήθεν κατασκοπεία, οι κατάσκοποι των Τούρκων που πιάσαμε εμείς (οι οποίοι ομολόγησαν την ενοχή τους) αντιμετωπίστηκαν σαν να έκαναν απλό πλημέλημμα και αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι! Ενεργούμε φοβικά, σαν να είμαστε βιλαέτι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, και οι απέναντι το έχουν καταλάβει αυτό και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δήλωσε ξεκάθαρα πριν λίγες εβδομάδες: «Είμαι πολύ ανοιχτός προς τον πρόεδρο Ερντογάν. Η πρότασή μου είναι πολύ πολύ απλή. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στη θάλασσα και τότε εμείς θα κάτσουμε στο τραπέζι, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, για να συζητήσουμε το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μας. Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε τότε θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο και θα συμφωνήσουμε πως το Διεθνές Δικαστήριο θα λάβει μια απόφαση για λογαριασμό μας». Δηλαδή αρκεί οι Τούρκοι να αποσύρουν το ερευνητικό τους σκάφος από την υφαλοκρηπίδα μας –την οποία όμως ΔΕΝ έχουμε οριοθετήσει επισήμως– και τότε εμείς παραβλέποντας όλα όσα έχουν κάνει εις βάρος μας δεκαετίες τώρα, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και να διαπραγματευτούμε ήσυχα και πολιτισμένα το τι θα τους δώσουμε. Αν αυτά που ζητάνε είναι περισσότερα από αυτά που μπορούμε να δώσουμε, τότε προτείνουμε να πάμε στη Χάγη. Είναι σαν ένας τραμπούκος γείτονας να μπαίνει επί χρόνια στο σπίτι σας κάθε μέρα, να βιάζει τη γυναίκα σας και τα παιδιά σας και να φεύγει ανενόχλητος, κι εσείς ο «σοβαρός» και «ψύχραιμος» να του λέτε διαρκώς: «Σταμάτα να έρχεσαι και να βιάζεις την οικογένειά μου, και τότε εγώ θα καθίσω στο τραπέζι να διαπραγματευτώ μαζί σου και να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση». Μιλάμε για το άκρον άωτον της υποκρισίας, της δειλίας και της ηλιθιότητας εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό στο μείζον ζήτημα της υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων…

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.