Το γοβάκι της Σταχτοπούτας και η άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ”

Πριν μερικά χρόνια είχα πάει σε μία λογοτεχνική εκδήλωση, όπου ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στη δημιουργία και ανάλυση των συμβολισμών για το γοβάκι της Σταχτοπούτας.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ είναι μία πολυεθνική άσκηση που ξεκίνησε το 2015 μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου και Κύπρου και μέχρι σήμερα έχουν γίνει άλλες 9, σε κάποιες από τις οποίες μετείχαν και πολλές άλλες χώρες με παρατηρητές. 

Ο σκοπός της είναι η στρατιωτική συνεργασία χωρών της Μεσογείου, στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών και της συνεργασίας για την βελτίωση της ικανότητας των μονάδων να αντιμετωπίσουν από κοινού αναδυόμενες απειλές και προβλήματα.

Ποτέ η άσκηση αυτή δεν είχε ως σκοπό την δημιουργία συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας.
Και έτσι εξακολουθεί να είναι και σήμερα, παρά την συμμετοχή για πρώτη φορά περιορισμένων μέσων από τα ΗΑΕ και την Γαλλία.

Η δε Αίγυπτος κάνει δεκάδες πολυεθνικές ασκήσεις κάθε χρόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως κι εμείς. Και θυμίζω ότι η Αίγυπτος ήταν αυτή που αμφισβήτησε εμπράκτως την ΑΟΖ των νησιών μας.

Οι υπερβολές, οι πομφόλυγες, οι ανέξοδοι λεονταρισμοί και οι υπερβολικές προσδοκίες είναι αχρείαστες και ανώφελες πρακτικές, που εκτός των άλλων ρίχνουν και νερό στο μύλο της Τουρκικής προπαγάνδας.

Η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ σπουδαίο είναι που γίνεται και εξαιρετική είναι η προσπάθειά μας για στρατιωτική συνεργασία και συμμετοχή και των άλλων χωρών, όμως μην της δίνουμε μεγαλύτερους συμβολισμούς από αυτούς που στην πραγματικότητα έχει, και μην καλλιεργούμε ανερμάτιστες προσδοκίες' γιατί την δωδεκάτη νυκτερινή θα μείνουμε με το γοβάκι στα χέρια, ψάχνοντας να βρούμε νέους κρυφούς συμβολισμούς!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail