Η ροπή του θύματος προς την υποταγή, αθωώνει τον δυνάστη - θύτη: Το παράδειγμά μας

Victoria_Borodinova / pixabay
Η ροπή του θύματος προς την υποταγή, αθωώνει τον δυνάστη - θύτη, ακόμη και με ευφάνταστες θεωρίες εξωγήινων αρχόντων που επιβάλουν την θέλησή τους, οπότε έτσι σχετικοποιούνται τα πάντα και καταλήγουμε θύμα και θύτης να είμαστε υποχείρια αγνώστων δυνάμεων.

Μαρία Μπαϊρακτάρη

Με την ίδια αυτή λογική σήμερα διαβάζουμε, από κατά τα άλλα έξυπνους ανθρώπους ότι, φταίει ο λαός που δεν τηρεί τα μέτρα κι έτσι αναγκάζεται ο ηγεμών να παίρνει κάθε φορά σκληρότερα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η οικονομία.

Φταίνε όσοι αντιστέκονταν κατά την κατοχή γιατί ανάγκαζαν τους καημένους του Ράιχ να προβαίνουν σε αντίποινα.

Φταίνε όσοι αρνούνταν να βουλγαρογραφούν, οπότε τι άλλο να έκαναν και οι έρμοι οι Βούλγαροι εκτός από το να τους γδάρουν ως συνέπεια. 

Φταίνε όσοι ήταν Έλληνες Χριστιανοί και νοικοκυραίοι στον τόπο τους οπότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ο Τούρκος παρά να τους σφάξει.

Φταίει η ύπαρξή μας τελικά που με την στάση μας δικαιώνουμε τα παθήματά μας.

Για να αντιληφθούμε τον συσχετισμό όλων των παραπάνω θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τον εχθρό.
Και για να αναγνωρίσουμε τον εχθρό θα πρέπει να έχουμε κάποιες ακλόνητες σταθερές αξίες, ούτως ώστε κάθε φορά που θα παραβιάζονται να χτυπάει συναγερμός στο είναι μας.

Η ανθρωπότητα ακόμα δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν πατερούληδες, παρόλο που το έχει αποδείξει η ιστορία.

Ο λαός σε συνθήκες εξαθλίωσης γίνεται μάζα και συμπεριφέρεται με τρόπο παράλογο.

Κι ένα τελευταίο που τριβελίζει και πάλι το μυαλό μου μετά από πολλά χρόνια.

Όταν στο γυμνάσιο ρώτησα την φιλόλογό μου ποια είναι η εννοιολογική διαφορά ανάμεσα στον δούλο και στον σκλάβο, η απάντησή της έγδαρε το μυαλό μου και φυτεύτηκε στην ψυχή μου.

"Σκλάβος κορίτσι μου, είναι εκείνος που ζει σε καθεστώς ανελευθερίας, αντικρίζει τον δυνάστη του και ζει με το όνειρο της επανάστασής του για να κερδίσει την πολυπόθητη ελευθερία του. Ο δούλος δεν έχει συναίσθηση της δουλείας του και κατά συνέπεια ζει προσευχόμενος να έχει ο Θεός καλά τον βασανιστή του γιατί θεωρεί ότι αν πάθει κάτι δεν θα υπάρχει κανείς να του πετάξει ένα ξεροκόμματο για να τραφεί"

Για την κατάντια μας φταίει η "πνευματική ελίτ" που ξεπούλησε την ψυχή της στον διάολο για τριάντα αργύρια και για μια έδρα.

Ο μετανθρωπισμός νίκησε τον διαφωτισμό, τον χριστιανισμό, τον κομμουνισμό, τον σοσιαλισμό, τον ανθρωπισμό και του έχει απομείνει να νικήσει και τον Ελληνισμό.

Ή ξυπνάτε ο καθένας με "ατομική ευθύνη" ή θα επιβιώσουν της λαίλαπας όσοι ζωντανοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail